Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelttészta (alaptészta)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelttészta (alaptészta)

30 dkg liszt
22 dkg margarin
2 dkg friss élesztő
1 db egész tojás
1/2 dkg cukor
1/2 dl tej
kevés só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk, vagyis az élesztőt egy kisebb tálba vagy bögrébe tesszük, rárakjuk a cukrot, és a fél dl kézmeleg tejet, majd meleg helyre tesszük, és várunk egy kicsit.

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a sót, és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Nyújtható tésztát kell kapnunk, nem lehet lágy. Kis bucit formálunk belőle, a tál közepére tesszük, (ennek nincs jelentősége, de én mindig így csinálom) letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 1/2-1 órát pihenni hagyjuk. Ezután tetszőlegesen feldolgozzuk. Középmeleg sütőben sütjük, vastagságtól függően rövidebb-hosszabb ideig.

Tálalás

A mennyiségek alapján egy közepes gombóc lesz, kelesztés után kétszer ekkorára nő.

Tárolás

Ajánlott rögtön sütni belőle.

Alternatív elkészítés

Ez az alapreceptje a kelttésztának, ezután 1/2-1 órát kelesztjük, majd készíthetünk belőle zsemléket, rudacskákat, kalácsot, stb. Kellemes alkotást!
Kelttészta (alaptészta) Kelttészta (alaptészta)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!