Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyér tölcsér - bármivel tölthető

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenyér tölcsér - bármivel tölthető

45 dkg liszt
5 dkg friss élesztő
5 ek. olaj
1 mk. só
3 dl víz

Töltelék:

sonka
kukorica
hagyma
tejföl
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Én közben elkészítettem a sütőformákat: wc papír gurigákat a hosszanti oldal mentén szétvágtam, majd úgy tekertem össze, hogy egy lyuk nélküli tölcsért kapjunk, majd tűzőgéppel rögzítettem. Alufóliával bevontam alaposan.
A tésztát kinyújtjuk, majd 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk. A tölcséreket lekenjük olvasztott margarinnal és feltekerjük rá a tészta csíkokat, úgy, hogy az alja ne maradjon lyukas és fedjék egymást. Sütőpapíros tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Majd sütőből kivéve megvárjuk, míg kihűl és utána töltjük.
Az én töltelékem most ilyen lett: apróra összevágtam, majd tejföllel összekevertem, a sajtot lereszeltem és úgy tettem vele, ill. a "tetejére". Majd visszatettem a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt.

Alternatív elkészítés

Bármivel lehet tölteni, pl.: megmaradt francia salátával + sonkával, vagy orosz hús salátával stb.
Kenyér tölcsér - bármivel tölthető Kenyér tölcsér - bármivel tölthető Kenyér tölcsér - bármivel tölthető

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!