Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Képviselőfánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2,5 dl olaj (lehet egy kocka margarin is)
2,5 dl víz
250 g liszt
cukor
7 tojás (figyelni kell, hogy mennyit vesz fel a tészta)

Krémhez:

750 ml tej
170 g cukor
4 tojásfehérje
500 ml habtejszín
100 g porcukor

Díszítéshez:

100 g cukor
szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt 210 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A vizet, az olajat, sót és cukrot felforraljuk. Ha forr, hozzákeverjük a lisztet, és kisebb lángon kb. 2-3 percig reszteljük. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Tűzről levéve egyesével belekeverjük az egész tojásokat, még forrón. Végül nyomózsákból egyforma nagyságú halmokat nyomunk egy tepsire, egymástól távolabb, mert sülés közben a térfogata megnő. A tepsire pici vizet szétlocsolunk, és előmelegített sütőben először 210 fokon 15 percig, majd 180 fokon újabb 15 percig sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kihűlés után forró olvasztott cukorba és szeletelt mandulába mártom a fánkok tetejét. Ha ez megszilárdult rajta, akkor a kalapjukat levágjuk.
A krémhez a pudingot csomómentesre keverem egy kevés tejjel, vaníliás cukorral, majd a többi tejhez adva nagyon sűrű pudingot főzünk. Legkisebb lángon belekeverjük a kemény habbá vert fehérjék egy kis részét, kb. 2 percig láng felett ezt kevergetjük, majd lángról levéve hozzákeverjük a maradék fehérjét is, és még forrón megtöltjük velük a fánkokat. Így kihűtjük őket. Amíg hűlnek a tejszínt a cukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. Ha cukrozott habalapot vettünk, akkor a cukor nem kell bele. A tejszínt rányomjuk a vaníliás krém tetejére, és erre helyezzük vissza a levágott kalapokat. Nagyon mutatós, és nagyon finom, igazi klasszikus sütemény.

Tárolás

Hideg helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Bátran ajánlom mindenkinek, hogy fogjon hozzá a képviselőfánkhoz, mert nem olyan nehéz, mint ahogy azt gondolnánk :)
Képviselőfánk Képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!