Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kevert kuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kevert kuglóf

35 dkg liszt
30 dkg cukor
4 db egész tojás
1 dl olaj
1 dl langyos víz
1 db citrom reszelt héja, leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálba kimérjük a száraz hozzávalókat. (a kakaó kivételével) Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a vízzel, valamint az olajjal. A száraz hozzávalókat összekeverem a nedves hozzávalókkal. Egy sűrűbb masszát kapunk. Kizsírozunk, és kilisztezünk egy kuglóf formát, és beleöntjük a tészta felét. A másik feléhez hozzákeverjük a kakaót, a mennyiséget én a színe alapján szoktam meghatározni. A lényeg, hogy ne legyen sokkal masszívabb a tészta állaga. A kakaós részt ráöntjük, egy hústű segítségével kicsit bemárványozhatjuk a tésztát. Kb. 30 perc sütési időre van szüksége.
Kevert kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!