Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos csók

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos csók

25 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
5 tojásfehérje
2 ek. rum
1 citrom reszelt héja
10 dkg csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt 100 fokra előmelegítjük. A kókuszreszeléket sütőlapra terítjük, és a sütőben 20 perc alatt kiszárítjuk.
A marcipánt lereszeljük, és elmorzsoljuk a porcukor felével. Amikor kenyérmorzsaszerű, félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a marcipánmorzsát, a száraz kókuszreszeléket, a rumot, a citromhéjat és a maradék porcukrot. Nyúlós masszát kapunk, amit habzsákba töltünk.
A sütőt 160 fokra kapcsoljuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és diónyi halmokat nyomunk rá a masszából. A sütőben 18-20 percig sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük. Közben megolvasztjuk a csokoládét, és a kihűlt sütemények tetejét belemártjuk. Hagyjuk megszáradni.
Kókuszos csók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!