
Kókuszos csók


Hozzávalók
Kókuszos csók
Elkészítés
Elkészítés
A marcipánt lereszeljük, és elmorzsoljuk a porcukor felével. Amikor kenyérmorzsaszerű, félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a marcipánmorzsát, a száraz kókuszreszeléket, a rumot, a citromhéjat és a maradék porcukrot. Nyúlós masszát kapunk, amit habzsákba töltünk.
A sütőt 160 fokra kapcsoljuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és diónyi halmokat nyomunk rá a masszából. A sütőben 18-20 percig sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük. Közben megolvasztjuk a csokoládét, és a kihűlt sütemények tetejét belemártjuk. Hagyjuk megszáradni.


Kókuszos csók
Hozzávalók
Kókuszos csók
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A marcipánt lereszeljük, és elmorzsoljuk a porcukor felével. Amikor kenyérmorzsaszerű, félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a marcipánmorzsát, a száraz kókuszreszeléket, a rumot, a citromhéjat és a maradék porcukrot. Nyúlós masszát kapunk, amit habzsákba töltünk.
A sütőt 160 fokra kapcsoljuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és diónyi halmokat nyomunk rá a masszából. A sütőben 18-20 percig sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük. Közben megolvasztjuk a csokoládét, és a kihűlt sütemények tetejét belemártjuk. Hagyjuk megszáradni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?