
Kókuszos csokitorta


Hozzávalók
A kókuszos piskótához:
Krém 1:
KRÉM 2:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. (légkeverés, máskülönben +15-20 fok!)
Elkészítés
Légkeverés esetén egyszerre mehet 2 tepsi a sütőbe, akkor egyszerre megsül az 5 kis piskótalap. (Amúgy 2 menetben tegyük, de akkor a 2. adag piskótát csak sütés előtt rakjuk a sütőpapírra.)
12 perc alatt szépen megsül, félidőben én 150 fokra mérsékeltem a hőfokot, de ez légkeverés. A tészta nem szabad, hogy megbarnuljon, akkor száraz lesz, a széle pedig törik, ugyanis ezek nagyon vékony lapok! Maradjon csak szép aranysárga.
Ha kisült, akkor célszerű konyharuhát vagy másik sütőpapírt ráborítani és az aljáról szépen lehúzható a papír, amin sült.
Hagyjuk őket kihűlni.
KRÉM:
Az 1-höz megolvasztottam az étcsokit, belekevertem a tejszínt (nem kell felverni!), majd a mascarponét.( Ha nagyon szilárd állagot kapnánk, akkor kell még bele tejszín, különben nem lehet szépen kenni.) Ez a krém nagyobb adag lesz, mint a második, de ebből 3 réteg kell a tortába és ez lesz a bevonatunk is.
A 2. krémhez a mascarponét simára kevertem ízlés szerint adagolt porcukorral, kikapart vaníliával és a kókuszreszelékkel.
Egy tálra tettem az 1. piskótalapot és mehet rá a csokikrém kb. harmada. Jöhet a következő lap, majd a kókuszkrém fele, majd értelemszerűen tovább. Végül bevontam a tortát a maradék csokikrémmel a tetején és oldalt is.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, KIPRÓBÁLNI!!!


Kókuszos csokitorta
Hozzávalók
A kókuszos piskótához:
Krém 1:
KRÉM 2:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. (légkeverés, máskülönben +15-20 fok!)
Elkészítés
Légkeverés esetén egyszerre mehet 2 tepsi a sütőbe, akkor egyszerre megsül az 5 kis piskótalap. (Amúgy 2 menetben tegyük, de akkor a 2. adag piskótát csak sütés előtt rakjuk a sütőpapírra.)
12 perc alatt szépen megsül, félidőben én 150 fokra mérsékeltem a hőfokot, de ez légkeverés. A tészta nem szabad, hogy megbarnuljon, akkor száraz lesz, a széle pedig törik, ugyanis ezek nagyon vékony lapok! Maradjon csak szép aranysárga.
Ha kisült, akkor célszerű konyharuhát vagy másik sütőpapírt ráborítani és az aljáról szépen lehúzható a papír, amin sült.
Hagyjuk őket kihűlni.
KRÉM:
Az 1-höz megolvasztottam az étcsokit, belekevertem a tejszínt (nem kell felverni!), majd a mascarponét.( Ha nagyon szilárd állagot kapnánk, akkor kell még bele tejszín, különben nem lehet szépen kenni.) Ez a krém nagyobb adag lesz, mint a második, de ebből 3 réteg kell a tortába és ez lesz a bevonatunk is.
A 2. krémhez a mascarponét simára kevertem ízlés szerint adagolt porcukorral, kikapart vaníliával és a kókuszreszelékkel.
Egy tálra tettem az 1. piskótalapot és mehet rá a csokikrém kb. harmada. Jöhet a következő lap, majd a kókuszkrém fele, majd értelemszerűen tovább. Végül bevontam a tortát a maradék csokikrémmel a tetején és oldalt is.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, KIPRÓBÁLNI!!!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?