Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A kókuszos piskótához:

6 db tojássárga
6 db tojásfehérje
12 dkg cukor
9 dkg liszt
3 dkg kókuszreszelék
1 csipet só

Krém 1:

25 dkg étcsoki
1 dl tejszín
25 dkg mascarpone

KRÉM 2:

25 dkg mascarpone
3 ek. kókuszreszelék
porcukor ízlés szerint
1 vaníliarúd kikapart belseje

Díszítéshez:

kókusz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Először is, a sütőpapírra körberajzoltam a kisméretű tortaformámat, mégpedig 5x.
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. (légkeverés, máskülönben +15-20 fok!)

Elkészítés

A piskótát a szokott módon összeraktam: a fehérjéket kemény habbá verjük- a tojássárgákat cukorral habosra keverjük, beleforgatjuk a lisztet és kókuszt, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojások fehérjét. Ha ez kész, akkor kanállal a kókuszos piskótát szépen elosztjuk a sütőpapíron kijelölt 5 körlapon. Nem kell félni, nem fog szétfolyni, én ettől tartottam, de maradt a helyén.
Légkeverés esetén egyszerre mehet 2 tepsi a sütőbe, akkor egyszerre megsül az 5 kis piskótalap. (Amúgy 2 menetben tegyük, de akkor a 2. adag piskótát csak sütés előtt rakjuk a sütőpapírra.)
12 perc alatt szépen megsül, félidőben én 150 fokra mérsékeltem a hőfokot, de ez légkeverés. A tészta nem szabad, hogy megbarnuljon, akkor száraz lesz, a széle pedig törik, ugyanis ezek nagyon vékony lapok! Maradjon csak szép aranysárga.
Ha kisült, akkor célszerű konyharuhát vagy másik sütőpapírt ráborítani és az aljáról szépen lehúzható a papír, amin sült.
Hagyjuk őket kihűlni.
KRÉM:
Az 1-höz megolvasztottam az étcsokit, belekevertem a tejszínt (nem kell felverni!), majd a mascarponét.( Ha nagyon szilárd állagot kapnánk, akkor kell még bele tejszín, különben nem lehet szépen kenni.) Ez a krém nagyobb adag lesz, mint a második, de ebből 3 réteg kell a tortába és ez lesz a bevonatunk is.
A 2. krémhez a mascarponét simára kevertem ízlés szerint adagolt porcukorral, kikapart vaníliával és a kókuszreszelékkel.
Egy tálra tettem az 1. piskótalapot és mehet rá a csokikrém kb. harmada. Jöhet a következő lap, majd a kókuszkrém fele, majd értelemszerűen tovább. Végül bevontam a tortát a maradék csokikrémmel a tetején és oldalt is.

Alternatív elkészítés

Igaz, én csak három réteggel készítettem, de csak spórolás miatt :)

Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, KIPRÓBÁLNI!!!
Kókuszos csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!