Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos eperdzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos eperdzsem

1,2 kg eper
60 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
1 kk. citromsav (csapott)
1 kk. vanília aroma
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1 (1250 g gyümölcshöz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret megmossuk, megszabadítjuk a szárától.

Elkészítés

Kb. a felét botmixer segítségével pürésítjük (én öntöttem hozzá kb. 1 dl vizet, hogy a mixernek könnyebb dolga legyen), a gyümölcs másik felét félbe-negyedbe vágjuk, attól függően mekkora darabokat szeretnénk majd a kész dzsemünkbe.
A péppé mixelt epret és a kókuszreszeléket feltesszük közepes lángon főni. 5 percig zubogva főzzük.
Beletesszük a feldarabolt epret, a citromsavat és a vanília aromát.
A dzsemfixet és a cukrot elkeverjük, majd a lekvárba öntjük. Miután újra felforrt, további 5 percig főzzük (vagy ameddig a dzsemfix tasakján írva vagyon).
Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Csírátlanított üvegekbe merjük, és fejre állítva hagyjuk őket kihűlni.
Kókuszos eperdzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!