Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos Guru torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Brownie lap:

65 g vaj
65 g étcsokoládé
85 g cukor
1 tojás
35 g liszt

Túrókrém:

500 g tehéntúró
4 evőkanál görög joghurt
2 evőkanál porcukor
200 ml habtejszín
1 citrom reszelt héja

Kókuszos töltelék:

30 g vaj
50 g fehércsokoládé
100 g cukrozott, sűrített tej
35 g kókuszreszelék

Bevonás:

20-30 g tört törökmogyoró
50 g cukor
100 g tejcsokoládé
1 evőkanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Brownie lap:

A vajat a csokival gőz fölött felolvasztjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, a kissé kihűlt csokis vajat, majd pár mozdulattal a lisztet és a sütőport is beleszitáljuk. Egy kivajazott és kilisztezett, 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk és megsütjük. Ne szárítsuk ki, mert morzsás lesz, éppen csak szilárd legyen a közepe.

Túrókrém:

A túrókrém hozzávalóit megfelezzük, két lépésben fogjuk elkészíteni. Így elsőként szitán áttörjük a túrót. 250 grammnyit kikeverünk 2 evőkanál görög joghurttal, 1 evőkanál porcukorral, 1 csomag Dr. Oetker vanillincukorral és fél citrom reszelt héjával (egy kevés citromlevet is csurgathatunk bele, ha szeretjük). 100 ml tejszínt fölverünk, majd 15 g zselatin expresszel együtt a túrókrémbe keverjük. A krémet elsimítjuk a kihűlt brownie lapon és rövid időre hűtőbe tesszük.

Kókuszos töltelék:

A kókuszos krémhez a vajat a fehércsokival gőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a sűrített tejet és a kókuszt is. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a dermedt túrókrémre simítjuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Ezután elkészítjük a túrókrém másik felét is, és ezt a kókuszos réteg tetejére simítjuk. Visszatesszük újra a hűtőbe dermedni.

Bevonás:

A cukrot karamellizáljuk, majd ha már elkezd olvadni, beleszórjuk az aprított mogyorót, gyorsan átkeverjük és vesszük is le, nehogy megégjen. Egy hideg márványlapra vagy vágódeszkára terített sütőpapírra öntjük, elsimítjuk. Ha kihűlt, összetörjük. A tejcsokit gőz fölött összeolvasztjuk az olajjal, majd belekeverjük a házi grillázsunkat és leöntjük vele a tortát. Az oldalára is simíthatunk, de hagyhatjuk rusztikusan lecsorgóra is.
Kókuszos Guru torta Kókuszos Guru torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!