Homoktövises narancstorta
Hozzávalók
Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:
                                        zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        125 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 g őrölt mandula
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 evőkanál homoktövislé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        4 lap Dr. Oetker Lapzselatin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab narancs
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml homoktövislé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g mascarpone krémsajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál narancslikőr
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tejszínes díszítéshez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g mascarpone krémsajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál homoktövislé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál narancslé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ízlés szerint aprított pisztácia
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A sütőformát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
                            A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
                                    A narancslikőr helyett használhatunk homoktövis likőrt is.
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
                            Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Homoktövises narancstorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:
                                        zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        125 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 g őrölt mandula
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        kb. 1 evőkanál homoktövislé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        4 lap Dr. Oetker Lapzselatin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab narancs
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml homoktövislé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g mascarpone krémsajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál narancslikőr
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tejszínes díszítéshez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        150 g mascarpone krémsajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál homoktövislé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál narancslé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ízlés szerint aprított pisztácia
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A sütőformát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
                            A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
                                    A narancslikőr helyett használhatunk homoktövis likőrt is.
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
                            Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?