Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Homoktövises narancstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:

zsiradék

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
25 g őrölt mandula
75 g cukor
kb. 1 evőkanál homoktövislé
75 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez:

2 darab narancs
100 ml homoktövislé
60 g cukor
100 g mascarpone krémsajt
4 evőkanál narancslikőr
100 g hideg habtejszín

Tejszínes díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
150 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

1 evőkanál homoktövislé
2 csapott teáskanál cukor
2 evőkanál narancslé
ízlés szerint aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.

Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.

Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.

Tippek:

A narancslikőr helyett használhatunk homoktövis likőrt is.
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
A Homoktövises narancstorta receptje 14 szeletes sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!