![Homoktövises narancstorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31573/homoktovises-narancstorta-15153.webp)
Homoktövises narancstorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:
Tésztához:
Krémhez:
Tejszínes díszítéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Homoktövises narancstorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:
Tésztához:
Krémhez:
Tejszínes díszítéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
![A Homoktövises narancstorta receptje 14 szeletes sütemény elkészítéséhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31573/homoktovises-narancstorta-15153.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?