Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Homoktövises narancstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:

zsiradék

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
25 g őrölt mandula
75 g cukor
kb. 1 evőkanál homoktövislé
75 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez:

2 darab narancs
100 ml homoktövislé
60 g cukor
100 g mascarpone krémsajt
4 evőkanál narancslikőr
100 g hideg habtejszín

Tejszínes díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
150 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

1 evőkanál homoktövislé
2 csapott teáskanál cukor
2 evőkanál narancslé
ízlés szerint aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.

Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.

Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.

Tippek:

A narancslikőr helyett használhatunk homoktövis likőrt is.
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
A Homoktövises narancstorta receptje 14 szeletes sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!