Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos kinder szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

25 dkg cukor
5 dkg vaj
2 kanál méz
2 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt

Krém hozzávalói:

7 dl tej
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
25 dkg Rama
20 dkg porcukor

a tetejére:

10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
fél dl étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókat a liszt és szódapor kivételével gőz felett besűrítem, majd leveszem a tűzről és még melegen hozzáadom a szódaporos lisztet. Összegyúrom és két lapot sütök belőle 180 fokon 24x22-es tepsibe.
A krém készítése:
A porcukrot a margarinnal habos krémmé keverem. A tejet a liszttel és pudinggal a szokásos eljárással felfőzöm és langyosra lehűtöm. Belekeverem a tejfölt, és a margarinos krémmel kihabosítom.
A lapra rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, és a tetejére gőz felett olvasztott csokoládét és kókuszreszeléket szórok. Másnap szeletelem.
Kókuszos kinder szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!