Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos piramis

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
1 kanál víz
fél dl olaj

Krémhez:

5 dkg kókuszreszelék
2 dl tejszín
1 tasak kókuszos pudingpor
4 dl tej
fél doboz mascarpone
5 dkg cukor
2 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a cukor felével, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A lisztet összekeverem a kakaóporral és sütőporral.
A sárga masszához hozzáadom a felvert tojáshabot óvatosan, hogy a hab ne tőrön össze.
Ekkor hozzáadom a lisztes keveréket és 34x32-es sütőpapíros tepsibe egyformára elsimítom.
180 fokon megsütöm.
Kb. 20-25 perc.
Hűlés után a lapot négy egyenlő része vágom.
A krém készítése:
A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm.
A mascarponét géppel simára kikeverem.
A tejszínből, a porcukorból és fixálóból habot verek.
A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A lapokat a krém 2/3 harmadrészével megkenem, mégpedig úgy, hogy hármat egymásra összetöltöm.
A negyedik lapot csak megkenem és félre teszem.
Az összetöltött tésztát hűtőbe teszem egy-két órára.
Amikor jól összefagyott akkor felvágom úgy, hogy a tészta alsó és felső lapját rézsútosan végig vágom.
Amikor ez megtörtént kapok két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott részét krémmel megkenem és összeállítom. A piramis formát ráhelyezem a negyedik megkent lapra, ami a tészta alján látható is. Amikor a piramist összeállítottam a tetejét is lekenem és kókusszal megszórom.
Hűtőben való tárolás után szeletelem.
Kókuszos piramis Kókuszos piramis

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!