
Kókuszos piramis


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját a cukor felével, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A lisztet összekeverem a kakaóporral és sütőporral.
A sárga masszához hozzáadom a felvert tojáshabot óvatosan, hogy a hab ne tőrön össze.
Ekkor hozzáadom a lisztes keveréket és 34x32-es sütőpapíros tepsibe egyformára elsimítom.
180 fokon megsütöm.
Kb. 20-25 perc.
Hűlés után a lapot négy egyenlő része vágom.
A krém készítése:
A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm.
A mascarponét géppel simára kikeverem.
A tejszínből, a porcukorból és fixálóból habot verek.
A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A lapokat a krém 2/3 harmadrészével megkenem, mégpedig úgy, hogy hármat egymásra összetöltöm.
A negyedik lapot csak megkenem és félre teszem.
Az összetöltött tésztát hűtőbe teszem egy-két órára.
Amikor jól összefagyott akkor felvágom úgy, hogy a tészta alsó és felső lapját rézsútosan végig vágom.
Amikor ez megtörtént kapok két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott részét krémmel megkenem és összeállítom. A piramis formát ráhelyezem a negyedik megkent lapra, ami a tészta alján látható is. Amikor a piramist összeállítottam a tetejét is lekenem és kókusszal megszórom.
Hűtőben való tárolás után szeletelem.



Kókuszos piramis
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját a cukor felével, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A lisztet összekeverem a kakaóporral és sütőporral.
A sárga masszához hozzáadom a felvert tojáshabot óvatosan, hogy a hab ne tőrön össze.
Ekkor hozzáadom a lisztes keveréket és 34x32-es sütőpapíros tepsibe egyformára elsimítom.
180 fokon megsütöm.
Kb. 20-25 perc.
Hűlés után a lapot négy egyenlő része vágom.
A krém készítése:
A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm.
A mascarponét géppel simára kikeverem.
A tejszínből, a porcukorból és fixálóból habot verek.
A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A lapokat a krém 2/3 harmadrészével megkenem, mégpedig úgy, hogy hármat egymásra összetöltöm.
A negyedik lapot csak megkenem és félre teszem.
Az összetöltött tésztát hűtőbe teszem egy-két órára.
Amikor jól összefagyott akkor felvágom úgy, hogy a tészta alsó és felső lapját rézsútosan végig vágom.
Amikor ez megtörtént kapok két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott részét krémmel megkenem és összeállítom. A piramis formát ráhelyezem a negyedik megkent lapra, ami a tészta alján látható is. Amikor a piramist összeállítottam a tetejét is lekenem és kókusszal megszórom.
Hűtőben való tárolás után szeletelem.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?