
Könnyű túrós sütemény


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tepsi kenéshez:
Süti tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a túrót egy tálban egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt és jól elkeverjük.
A tepsit kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk az első lapot, és a kikent tepsibe fektetjük, villával kicsit megszurkáljuk. A tölteléket szépen eloszlatjuk rajta. Elnyújtjuk a másik lapot is, és azt a töltelékre helyezzük.
A felső lap tetejét is megszurkáljuk kicsit egy villával.
Sütőben megsütjük 175 fokon kb. 25 perc alatt.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Könnyű túrós sütemény
Hozzávalók
Tepsi kenéshez:
Süti tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a túrót egy tálban egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt és jól elkeverjük.
A tepsit kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk az első lapot, és a kikent tepsibe fektetjük, villával kicsit megszurkáljuk. A tölteléket szépen eloszlatjuk rajta. Elnyújtjuk a másik lapot is, és azt a töltelékre helyezzük.
A felső lap tetejét is megszurkáljuk kicsit egy villával.
Sütőben megsütjük 175 fokon kb. 25 perc alatt.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?