Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Könnyű túrós sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

20 dkg margarin
2 egész tojás
15 dkg porcukor
40 dkg liszt

Töltelékhez:

0,5 kg túró
2 ek. porcukor
2 nagy evőkanál tejföl

Tepsi kenéshez:

margarin
liszt

Süti tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport.
A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a túrót egy tálban egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt és jól elkeverjük.
A tepsit kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk az első lapot, és a kikent tepsibe fektetjük, villával kicsit megszurkáljuk. A tölteléket szépen eloszlatjuk rajta. Elnyújtjuk a másik lapot is, és azt a töltelékre helyezzük.
A felső lap tetejét is megszurkáljuk kicsit egy villával.
Sütőben megsütjük 175 fokon kb. 25 perc alatt.

Tálalás

Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintjük.

Alternatív elkészítés

Aki szereti, tehet a töltelékbe egy citrom reszelt héját, esetleg mazsolát, lehet szórni bele gyümölcsdarabokat is.
Könnyű túrós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!