
Körtebefőtt


Hozzávalók
Körtebefőtt
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A vizet, a cukorral, a félbevágott citrommal és a fűszerekkel feltesszük főni, s készítünk egy cukorszirupot.
Majd megfőzzük benne kissé a körtéket. Végül hozzáadjuk a tartósítót a leírtak alapján!
Leszűrjük a gyümölcsöt, üvegekbe tesszük, minden üvegbe kerüljön fahéj és szegfűszeg, majd teletöltjük a cukorsziruppal. Rázárjuk a kupakot és 5 percre fejre fordítjuk. S már rakhatjuk is a polcra!



Körtebefőtt
Hozzávalók
Körtebefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A vizet, a cukorral, a félbevágott citrommal és a fűszerekkel feltesszük főni, s készítünk egy cukorszirupot.
Majd megfőzzük benne kissé a körtéket. Végül hozzáadjuk a tartósítót a leírtak alapján!
Leszűrjük a gyümölcsöt, üvegekbe tesszük, minden üvegbe kerüljön fahéj és szegfűszeg, majd teletöltjük a cukorsziruppal. Rázárjuk a kupakot és 5 percre fejre fordítjuk. S már rakhatjuk is a polcra!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?