Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés-szilvás galette

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 bögre liszt (150 g)
2 kávéskanál cukor
1 csipet só
7 dkg hideg vaj (felkockázva)
2-3 evőkanál hideg víz
1 púpos ek. natúr joghurt

Szóráshoz:

1 ek. búzadara

Töltelék:

gyümölcsök (idény szerint:pl.:1 nagyobb körte, 6-8 db szilva)
2 kk. cukor vagy 1 ek. méz
1 ek. citromlé
1/2 kk. fahéj
1 evőkanál kukoricakeményítő

Kenéshez:

1 db tojás

Hintéshez:

fahéjas cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A gyümölcsöt előkészítjük.

Elkészítés

A lisztet a sóval, cukorral összekeverjük, a hideg felkockázott vajjal elmorzsoljuk.
Pár evőkanál hideg vizet adunk a tésztához, gyorsan összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle, és a hűtőben pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez tetszőleges darabokra vágjuk a gyümölcsöket, és a többi hozzávalót is belekeverjük.
Mikor lehűlt a tészta, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztából lisztezett felületen kör alakot lapítunk, és vékonyra kinyújtjuk. A tésztát megszórjuk darával, majd a tölteléket a tészta közepére halmozzuk, úgy, hogy körülbelül 3 ujjnyi széle maradjon.
Az üres tésztarészeket visszahajtjuk, óvatosan, hogy szépen ráhajoljon a gyümölcsre.
A tésztát megkenjük elhabart tojással, majd bőven fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét.
Sütőbe tesszük és 180 fokon, (légkeverés) körülbelül 25-30 percig sütjük.
Tálaláskor vékonyan meghintjük fahéjas porcukorral.

Tálalás

1 nagyobb galette

Alternatív elkészítés

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény.
Körtés-szilvás galette

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!