
Körtés-szilvás galette


Hozzávalók
Tésztához:
Szóráshoz:
Töltelék:
Kenéshez:
Hintéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Pár evőkanál hideg vizet adunk a tésztához, gyorsan összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle, és a hűtőben pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez tetszőleges darabokra vágjuk a gyümölcsöket, és a többi hozzávalót is belekeverjük.
Mikor lehűlt a tészta, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztából lisztezett felületen kör alakot lapítunk, és vékonyra kinyújtjuk. A tésztát megszórjuk darával, majd a tölteléket a tészta közepére halmozzuk, úgy, hogy körülbelül 3 ujjnyi széle maradjon.
Az üres tésztarészeket visszahajtjuk, óvatosan, hogy szépen ráhajoljon a gyümölcsre.
A tésztát megkenjük elhabart tojással, majd bőven fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét.
Sütőbe tesszük és 180 fokon, (légkeverés) körülbelül 25-30 percig sütjük.
Tálaláskor vékonyan meghintjük fahéjas porcukorral.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Körtés-szilvás galette
Hozzávalók
Tésztához:
Szóráshoz:
Töltelék:
Kenéshez:
Hintéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Pár evőkanál hideg vizet adunk a tésztához, gyorsan összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle, és a hűtőben pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez tetszőleges darabokra vágjuk a gyümölcsöket, és a többi hozzávalót is belekeverjük.
Mikor lehűlt a tészta, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztából lisztezett felületen kör alakot lapítunk, és vékonyra kinyújtjuk. A tésztát megszórjuk darával, majd a tölteléket a tészta közepére halmozzuk, úgy, hogy körülbelül 3 ujjnyi széle maradjon.
Az üres tésztarészeket visszahajtjuk, óvatosan, hogy szépen ráhajoljon a gyümölcsre.
A tésztát megkenjük elhabart tojással, majd bőven fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét.
Sütőbe tesszük és 180 fokon, (légkeverés) körülbelül 25-30 percig sütjük.
Tálaláskor vékonyan meghintjük fahéjas porcukorral.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?