Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kossuth kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kossuth kifli

200 g liszt
200 g margarin
200 g porcukor
100 g mandula vagy dió
4 tojás
reszelt citromhéj (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a sárgájákat. A tojásfehérjét felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral majd a fehérjével felváltva óvatosan a masszához keverjük. Zsírozott lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk vágott dióval vagy mandulával. 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűlés után pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk ki a tésztából.
Kossuth kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!