Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos fonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsi (kb. 35 x 40 cm):

süőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
2 csapott teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
300 ml langyos tej
50 g olvasztott margarin

Tetejére:

1 darab felvert tojás
durva szemű só
egész mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a tojást, tejet és a margarint, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 45 percig kelni hagyjuk.

A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Minden adagot további három részre osztunk. A tésztákból hengereket formázunk és hármas fonással összefonjuk őket. Valamennyi fonat végét megnyomjuk és a tészta alá hajtjuk. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Konyharuhával lefedjük és további kb. 20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A fonatok tetejét felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval és mákkal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyja lehűlni a fonatokat.
Kovászos fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!