![Kovászos formakenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31262/kovaszos-formakenyer-14250.jpg)
Kovászos formakenyér
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
kb. 30x11 cm kenyérsütő forma:
Kenyérhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk, megformázzuk, és a kenyérsütő formába tesszük. A tetejét kézmeleg vízzel lespricceljük, megszórjuk a kiválasztott magokkal, és éles késsel hosszában bevágjuk (max. 1 cm mélyen). Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további kb. 45-50 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés kb. 220°C
Ha megkelt a kenyér, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és 15 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a kenyeret további kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kenyeret a formában hagyjuk kissé lehűlni, majd kivesszük a formából, sütőrácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kovászos formakenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
kb. 30x11 cm kenyérsütő forma:
Kenyérhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk, megformázzuk, és a kenyérsütő formába tesszük. A tetejét kézmeleg vízzel lespricceljük, megszórjuk a kiválasztott magokkal, és éles késsel hosszában bevágjuk (max. 1 cm mélyen). Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további kb. 45-50 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés kb. 220°C
Ha megkelt a kenyér, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és 15 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a kenyeret további kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kenyeret a formában hagyjuk kissé lehűlni, majd kivesszük a formából, sütőrácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
![Kovászos formakenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31262/kovaszos-formakenyer-14250.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?