![Kovászos pita](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31265/kovaszos-pita-14247.jpg)
Kovászos pita
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsi (30 x 40 cm)
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kovászos pita
Hozzávalók
4 darab elkészítéséhez
Tepsi (30 x 40 cm)
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
![Kovászos pita](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31265/kovaszos-pita-14247.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?