
Kovászos pita



Hozzávalók
Tepsi (30 x 40 cm)
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Kovászos pita
Hozzávalók
4 darab elkészítéséhez
Tepsi (30 x 40 cm)
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?