Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos tönköly palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g búza finomliszt
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g barna nádcukor
1 teáskanál chia mag
400 ml langyos tej
2 darab tojás (M-es)

Sütéshez:

napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Kovászos tönköly palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hozzávalókat egy keverőtálban kézi habverővel sima tésztává dolgozzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a palacsintákat közepes hőfokon készre sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

Tippek:

A Kovászos tönköly palacsinta ízlés szerint gyümölcslekvárral, túróval, csokoládéval tölthető, mint a hagyományos palacsinták.
Kovászos tönköly palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!