Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos tönköly palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g búza finomliszt
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g barna nádcukor
1 teáskanál chia mag
400 ml langyos tej
2 darab tojás (M-es)

Sütéshez:

napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Kovászos tönköly palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hozzávalókat egy keverőtálban kézi habverővel sima tésztává dolgozzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a palacsintákat közepes hőfokon készre sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

Tippek:

A Kovászos tönköly palacsinta ízlés szerint gyümölcslekvárral, túróval, csokoládéval tölthető, mint a hagyományos palacsinták.
Kovászos tönköly palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!