Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos tönköly palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g búza finomliszt
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g barna nádcukor
1 teáskanál chia mag
400 ml langyos tej
2 darab tojás (M-es)

Sütéshez:

napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Kovászos tönköly palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hozzávalókat egy keverőtálban kézi habverővel sima tésztává dolgozzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a palacsintákat közepes hőfokon készre sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

Tippek:

A Kovászos tönköly palacsinta ízlés szerint gyümölcslekvárral, túróval, csokoládéval tölthető, mint a hagyományos palacsinták.
Kovászos tönköly palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!