Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos tönköly palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g búza finomliszt
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g barna nádcukor
1 teáskanál chia mag
400 ml langyos tej
2 darab tojás (M-es)

Sütéshez:

napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Kovászos tönköly palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hozzávalókat egy keverőtálban kézi habverővel sima tésztává dolgozzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a palacsintákat közepes hőfokon készre sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

Tippek:

A Kovászos tönköly palacsinta ízlés szerint gyümölcslekvárral, túróval, csokoládéval tölthető, mint a hagyományos palacsinták.
Kovászos tönköly palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!