Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kráter sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kráter sütemény

25 dkg liszt
6 db tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj

Töltelék:

1 l tej
7 ek. cukor

Máz:

1 nagypohár tejföl (szobahőmérsékletű)
3 ek. porcukor
1ek. meleg víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vanília pudingot megfőzöm.Tepsit kikenem. A máz hozzávalóit kikeverem.

Elkészítés

A tojások fehérjét habbá verem egy csipet sóval, majd hozzáadom a cukrot, a vanillincukrot, a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, és a sütőporos kakaós lisztet.
A kikent tepsibe (20X30 cm) öntöm a tésztát, belekanalazom a vanília pudingot, megkenem a tejfölös mázzal.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 40 perc alatt, tűpróbáig készre sütöm.
Kráter sütemény Kráter sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!