Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kráter szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kráter szelet

6 tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt

A tésztába:

1 cs. puncs puding
2x4 dl tej
2x2 kanál cukor

A tetejére:

4 dl tejföl
2-3 kanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáfolyatom az olajat, ezzel is még habosítom.
Ezután hozzáadom a tejet, amit csak belekeverek, és végül a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
A pudingokat a szokásos eljárással külön-külön 4 deci tejben felfőzöm.
A csokis tészta tetejére kis kanállal egy puncsos, egy vaníliás halmot teszek.
Amikor megvagyok vele 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
A tejfölt a porcukorral elkeverem és a még forró tészta tetejére ráteszem.
Amikor kihűlt szeletelem.
Sütőpapiros sütőlapon 24 x 22-es sütöm.
Kráter szelet Kráter szelet Kráter szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!