
Kráter szelet


Hozzávalók
Kráter szelet
A tésztába:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáfolyatom az olajat, ezzel is még habosítom.
Ezután hozzáadom a tejet, amit csak belekeverek, és végül a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
A pudingokat a szokásos eljárással külön-külön 4 deci tejben felfőzöm.
A csokis tészta tetejére kis kanállal egy puncsos, egy vaníliás halmot teszek.
Amikor megvagyok vele 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
A tejfölt a porcukorral elkeverem és a még forró tészta tetejére ráteszem.
Amikor kihűlt szeletelem.
Sütőpapiros sütőlapon 24 x 22-es sütöm.




Kráter szelet
Hozzávalók
A tésztába:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáfolyatom az olajat, ezzel is még habosítom.
Ezután hozzáadom a tejet, amit csak belekeverek, és végül a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
A pudingokat a szokásos eljárással külön-külön 4 deci tejben felfőzöm.
A csokis tészta tetejére kis kanállal egy puncsos, egy vaníliás halmot teszek.
Amikor megvagyok vele 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
A tejfölt a porcukorral elkeverem és a még forró tészta tetejére ráteszem.
Amikor kihűlt szeletelem.
Sütőpapiros sütőlapon 24 x 22-es sütöm.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?