Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kráter szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kráter szelet

6 tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt

A tésztába:

1 cs. puncs puding
2x4 dl tej
2x2 kanál cukor

A tetejére:

4 dl tejföl
2-3 kanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáfolyatom az olajat, ezzel is még habosítom.
Ezután hozzáadom a tejet, amit csak belekeverek, és végül a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
A pudingokat a szokásos eljárással külön-külön 4 deci tejben felfőzöm.
A csokis tészta tetejére kis kanállal egy puncsos, egy vaníliás halmot teszek.
Amikor megvagyok vele 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
A tejfölt a porcukorral elkeverem és a még forró tészta tetejére ráteszem.
Amikor kihűlt szeletelem.
Sütőpapiros sütőlapon 24 x 22-es sütöm.
Kráter szelet Kráter szelet Kráter szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!