Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kráter szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kráter szelet

6 tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt

A tésztába:

1 cs. puncs puding
2x4 dl tej
2x2 kanál cukor

A tetejére:

4 dl tejföl
2-3 kanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáfolyatom az olajat, ezzel is még habosítom.
Ezután hozzáadom a tejet, amit csak belekeverek, és végül a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
A pudingokat a szokásos eljárással külön-külön 4 deci tejben felfőzöm.
A csokis tészta tetejére kis kanállal egy puncsos, egy vaníliás halmot teszek.
Amikor megvagyok vele 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
A tejfölt a porcukorral elkeverem és a még forró tészta tetejére ráteszem.
Amikor kihűlt szeletelem.
Sütőpapiros sütőlapon 24 x 22-es sütöm.
Kráter szelet Kráter szelet Kráter szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!