Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kráter szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt

Krém:

10 dl tej
2 cs. puncspuding
5 ek. cukor
rum vagy rumaroma ízlés szerint

Máz:

1 nagypohár tejföl
4 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez a tejet, a cukrot és a pudingport megfőzzük. Meg kell várni míg teljesen kihűl.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tészta maradék hozzávalóit összedolgozzuk, óvatosan beleforgatjuk a habot, és lisztezett tepsibe öntjük. A krémet a tészta tetejére kanalazzuk. 180 fokos sütőben sütjük.
A máz hozzávalóit összekeverjük, és a megsült tészta tetejére öntjük, majd pár percre visszatesszük a sütőbe.
Kráter szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!