Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes kókuszos korongok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt

Krém:

4 dl gyümölcslé
1/2 csomag vaj vagy margarin
10 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Hat tojásból piskótát sütök. Miután kihűlt korongokat szaggatok belőle és mindegyiket kettévágom.
4 dl gyümölcsléből, én narancslét szoktam használni - de lehet más gyümölcslé is- megfőzöm a pudingot. Miután kihűlt hozzáteszem a cukorral kikavart vajat vagy margarint.
Két korongot összeragasztok bőséges krémmel, az oldalát is bevonom krémmel es beleforgatom a kókuszreszelékbe.

Tálalás

A mennyiség attól függ, mekkora korongokat szaggatok ki.

Alternatív elkészítés

A megmaradt tésztamaradékot le szoktam locsolni rumos cukorsziruppal. Egy kevés pudinggal összekeverem, golyókat formálok belőle és kókuszreszelékbe mártom. Így nem vesz kárba semmi a tésztából.
Krémes kókuszos korongok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!