Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

50 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
2 tojás
4 ek. méz
4 ek. tejföl

A krémhez:

4 púpozott ek. liszt
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, majd összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesen elkeverem és lassú tűzön sűrű krémmé főzőm, a tűzről levéve hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd megvárom, míg teljesen kihűl. Végül a hideg krémhez hozzákeverem a margarint.
A lapokat felváltva megkenem: krém - lekvár - krém
A tetejét csokimázzal vonom be.
Krémes zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!