Krémes zserbó
Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
2 tojás
4 ek. méz
4 ek. tejföl
A krémhez:
4 púpozott ek. liszt
6 dl tej
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg cukor
25 dkg margarin
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, majd összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesen elkeverem és lassú tűzön sűrű krémmé főzőm, a tűzről levéve hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd megvárom, míg teljesen kihűl. Végül a hideg krémhez hozzákeverem a margarint.
A lapokat felváltva megkenem: krém - lekvár - krém
A tetejét csokimázzal vonom be.
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesen elkeverem és lassú tűzön sűrű krémmé főzőm, a tűzről levéve hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd megvárom, míg teljesen kihűl. Végül a hideg krémhez hozzákeverem a margarint.
A lapokat felváltva megkenem: krém - lekvár - krém
A tetejét csokimázzal vonom be.
Kedvencnek jelölöm
Krémes zserbó
Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
2 tojás
4 ek. méz
4 ek. tejföl
A krémhez:
4 púpozott ek. liszt
6 dl tej
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg cukor
25 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, majd összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesen elkeverem és lassú tűzön sűrű krémmé főzőm, a tűzről levéve hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd megvárom, míg teljesen kihűl. Végül a hideg krémhez hozzákeverem a margarint.
A lapokat felváltva megkenem: krém - lekvár - krém
A tetejét csokimázzal vonom be.
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesen elkeverem és lassú tűzön sűrű krémmé főzőm, a tűzről levéve hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd megvárom, míg teljesen kihűl. Végül a hideg krémhez hozzákeverem a margarint.
A lapokat felváltva megkenem: krém - lekvár - krém
A tetejét csokimázzal vonom be.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?