Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

50 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
2 tojás
4 ek. méz
4 ek. tejföl

A krémhez:

4 púpozott ek. liszt
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, majd összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesen elkeverem és lassú tűzön sűrű krémmé főzőm, a tűzről levéve hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd megvárom, míg teljesen kihűl. Végül a hideg krémhez hozzákeverem a margarint.
A lapokat felváltva megkenem: krém - lekvár - krém
A tetejét csokimázzal vonom be.
Krémes zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!