
Kukoricás pogácsa-gluténmentes


Hozzávalók
Kukoricás pogácsa-gluténmentes
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés
A sót, 1 db tojást, a zsírt és a tejfölt szintén hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlapra helyezzük (nem sűrűn), és ismét hagyjuk egy órán át pihenni.
Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk a sajttal és a magokkal és közép-meleg sütőben sütjük. Kb. 15 perc.
Tárolás


Kukoricás pogácsa-gluténmentes
Hozzávalók
Kukoricás pogácsa-gluténmentes
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés
A sót, 1 db tojást, a zsírt és a tejfölt szintén hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlapra helyezzük (nem sűrűn), és ismét hagyjuk egy órán át pihenni.
Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk a sajttal és a magokkal és közép-meleg sütőben sütjük. Kb. 15 perc.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?