Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kukoricás pogácsa-gluténmentes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kukoricás pogácsa-gluténmentes

50 dkg főtt burgonya
50 dkg kukoricaliszt
15 dkg zsír
1 db tojás
3 dkg só
4 dkg élesztő
5 dl tejföl
1/2 dl tej
15 dkg sajt
1 tojás
szezámmag
napraforgómag
tökmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krumplit megfőzzük és hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés

A főtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük és összekeverjük a kukoricaliszttel. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához.
A sót, 1 db tojást, a zsírt és a tejfölt szintén hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlapra helyezzük (nem sűrűn), és ismét hagyjuk egy órán át pihenni.
Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk a sajttal és a magokkal és közép-meleg sütőben sütjük. Kb. 15 perc.

Tárolás

60-70 db lesz belőle.
Kukoricás pogácsa-gluténmentes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!