Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Különleges gesztenyés krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

4 db tojás
4 ek. liszt
1 ek. víz
csipet só
1 tk. sütőpor
4 ek. cukor
1 citrom reszelt héja

A szirupos lekvárhoz:

4 ek. barnacukor
1 mk. őrölt kardamom
1 narancs
1 lime citrom
2 db mandarin

Ez készül belőle:

20 dkg kardamomos citrusos szirup, vagy lekvár

Töltelék:

25 dkg geszetenye massza
25 dkg mascarpone sajtkrém
kb. 2 dl tej
2 ek. porcukor

A tetejére:

10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Ezenkívül:

Egy hosszúkás sütőforma
zsírpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból egy sütőtepsi nagyságú piskótát sütünk, majd a papírt lehúzzuk az aljáról, és egyforma 3 hosszúkás lapot vágunk belőle. Akkora legyen, mint a sütőforma. 23 x 12 cm ebben az esetben.
A kardamomos zseléhez kell 1 mk. őrölt kardamom mag, 1 db narancs, és 2 db mandarin, 1 zöld citrom kicsavart leve, 4 ek. barna nádcukor. Előző nap sűrűre főzzük, s csak másnap használjuk fel. Ezalatt az idő alatt besűrűsödik, és nagyon finom kenhető anyag lesz. A sütőformát kibéleljük egy hosszúkás két szélén lelógó zsírpapírcsíkkal, és ebbe helyezzük az egyik lapot. Megkenjük a lekvárral, és ráhelyezzük a másik lapot. A krémsajtot a gesztenye masszával, 2 ek. porcukorral jól kikeverjük krémessé, és azt is rákenjük a szintén lekvárral megkent lapra. Ezután a krémes krémet a tejjel felverjük kemény habbá, majd a gesztenyére halmozzuk, és szépen eligazítjuk. Erre megint egy lap következik. Befedjük, illetve ráhajtjuk a zsírpapírt, és a hűtőbe tesszük dermedni. Közben a csokoládét gőz felett némi olajjal simára olvasszuk. A süteményt a papírcsík lelógó részénél fogva kiemeljük, és átfordítjuk a másik oldala lesz a teteje. Tálcára helyezzük, s megkenjük a csokoládéval. A hűtőbe tesszük dermedésig. Úgy szeleteljük fel vizes, éles késsel, mint a tortát.

Alternatív elkészítés

Csodás ízharmóniát sikerült létrehoznom.Talán bonyolultnak tűnik, de nem az. Igazi ünnepi csemege.
Különleges gesztenyés krémes Különleges gesztenyés krémes Különleges gesztenyés krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!