Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Legyező szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 db tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1 dl tej
22 dkg liszt

Krém:

15 dkg cukor
4 dl tej
20 dkg margarin

Bevonáshoz:

Díszítéshez:

fehér dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kakaós tésztához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot. Őzgerincformát és egy 23 cm×36 cm-es lapot sütünk belőle, az őzgerincformát csak 3/4 -ig töltsük meg.
A krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük.
Ha kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint.
Az őzgerincben sült lapot 4 felé vágjuk hosszanti irányban. Így töltjük meg a krémmel, majd kívül rákenjük a maradék krémet és befedjük a lappal.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd bevonjuk csokival és megszórhatjuk fehér díszítőcukorral.

Tálalás

Kb. 20 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Epres vagy puncsos pudinggal még mutatósabb lesz.
Legyező szelet Legyező szelet Legyező szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!