
Lekváros bukta


Hozzávalók
Lekváros bukta
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Utána lisztezett deszkán kinyújtom kb. 0.5cm-es vastagságúra. Téglalapokra vágjuk, és a közepére tetszés szerinti ízesítésű lekvárt rakunk. Kettéhajtjuk, és lenyomkodjuk a szélét. Gáztepsibe rakjuk majdnem egymás mellé. Megkenjük tojással, és behelyezzük az előmelegített sütőbe. Kb. 30-35 percet sütjük 4-es fokozaton. De láthatjuk, ha már kezd pirulni, akkor kell kiszedni! Nagyon finom. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!




Lekváros bukta
Hozzávalók
Lekváros bukta
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Utána lisztezett deszkán kinyújtom kb. 0.5cm-es vastagságúra. Téglalapokra vágjuk, és a közepére tetszés szerinti ízesítésű lekvárt rakunk. Kettéhajtjuk, és lenyomkodjuk a szélét. Gáztepsibe rakjuk majdnem egymás mellé. Megkenjük tojással, és behelyezzük az előmelegített sütőbe. Kb. 30-35 percet sütjük 4-es fokozaton. De láthatjuk, ha már kezd pirulni, akkor kell kiszedni! Nagyon finom. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?