Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros bukta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros bukta

1 kg liszt
1 egész élesztő
3 tojás
3 dl tej
7,5 dkg Rama
1,5 evőkanál zsír
7 dkg cukor
csipetsó

Töltelék:

lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a tejet fellangyosítom és bele teszek egy kis kanál cukrot. Majd belemorzsolom az élesztőt, és hagyom éledni! Addig a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és a zsírt összedolgozom. Majd beleöntöm az élesztőt. Addig gyúrom a tésztát, míg el nem válik a táltól és szép fényes nem lesz! Utána konyharuhával letakarom és a meleg szobába teszem pihenni kb. fél órát.
Utána lisztezett deszkán kinyújtom kb. 0.5cm-es vastagságúra. Téglalapokra vágjuk, és a közepére tetszés szerinti ízesítésű lekvárt rakunk. Kettéhajtjuk, és lenyomkodjuk a szélét. Gáztepsibe rakjuk majdnem egymás mellé. Megkenjük tojással, és behelyezzük az előmelegített sütőbe. Kb. 30-35 percet sütjük 4-es fokozaton. De láthatjuk, ha már kezd pirulni, akkor kell kiszedni! Nagyon finom. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
Lekváros  bukta Lekváros  bukta Lekváros  bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!