Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros palacsinta

1 db tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz/ásványvíz
1 csipet só
1 ek. cukor

A palacsinta töltéséhez:

20-25 dkg baracklekvár

Sütéshez:

1 dl olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást elkavarom a cukorral, a sóval, a tej felével. Hozzáadom a lisztet és jól elkeverem. Hozzáadom a maradék tejet és a vizet. Csomómentesre kidolgozom. Sima, tejszínsűrűségű tésztát kaptam. Ha sűrűnek találom, akkor még egy kis vízzel hígítom. A palacsintasütőt felforrósítom, egy kis kanálnyi olajat beleöntök, majd ezt követően a palacsinta tésztát is hozzáadom. Amint a széle kezd megsülni és a tészta is "egybe" áll, óvatosan megfordítom és megsütöm a másik oldalát is.

Alternatív elkészítés

A kész palacsinta tésztát tegyük be 1 óra hosszára a hűtőbe
Lekváros palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!