
Lekváros piskótatekercs


Hozzávalók
Lekváros piskótatekercs
Elkészítés
Elkészítés
Egy másik edénybe a 4 tojássárgája, a másik 4 kanál víz, a liszt, a cukor és a sütőpor kerül, ezt is összekeverjük habverővel.
Utána a fehérje felét beleöntjük a masszához, és szintén géppel összedolgozzuk. Ekkor reszeljük bele a citrom héját. A tojásfehérje másik felét fakanállal, óvatosan csak az egyik irányba keverve dolgozzuk össze.
Ha kész, beleöntjük a kivajazott tepsibe, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha megsült, még melegen konyharuhába tekerjük fel, majd ha már langyos, kenjük meg lekvárral, ezután feltekerjük, és megszórjuk porcukorral.
Tárolás


Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók
Lekváros piskótatekercs
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy másik edénybe a 4 tojássárgája, a másik 4 kanál víz, a liszt, a cukor és a sütőpor kerül, ezt is összekeverjük habverővel.
Utána a fehérje felét beleöntjük a masszához, és szintén géppel összedolgozzuk. Ekkor reszeljük bele a citrom héját. A tojásfehérje másik felét fakanállal, óvatosan csak az egyik irányba keverve dolgozzuk össze.
Ha kész, beleöntjük a kivajazott tepsibe, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha megsült, még melegen konyharuhába tekerjük fel, majd ha már langyos, kenjük meg lekvárral, ezután feltekerjük, és megszórjuk porcukorral.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?