Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros piskótatekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros piskótatekercs

8 ek. liszt
8 ek. víz
8 ek. cukor
4 tojás
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy edénybe teszünk négy kanál vizet és a tojások fehérjét. Ezt kemény habbá verjük.
Egy másik edénybe a 4 tojássárgája, a másik 4 kanál víz, a liszt, a cukor és a sütőpor kerül, ezt is összekeverjük habverővel.
Utána a fehérje felét beleöntjük a masszához, és szintén géppel összedolgozzuk. Ekkor reszeljük bele a citrom héját. A tojásfehérje másik felét fakanállal, óvatosan csak az egyik irányba keverve dolgozzuk össze.
Ha kész, beleöntjük a kivajazott tepsibe, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha megsült, még melegen konyharuhába tekerjük fel, majd ha már langyos, kenjük meg lekvárral, ezután feltekerjük, és megszórjuk porcukorral.

Tárolás

Száraz helyen.
Lekváros piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!