
Leopárd kalács


Hozzávalók
Tèszta:
Tèszta színezèshez:
Elkészítés
Tèszta
A maradèk tejben felolvasztjuk a vajat ès elkeverjük a maradèk mèzet.
A liszthez adjuk a tojàst , felfuttatott èlesztőt ès a tejes vajat majd kidagasztjuk a tèsztàt.
3 rèszre osztjuk úgy, hogy az 1-ik rèsz kicsit nagyobb mint a fele, majd a kisebbik rèszt mèg kettészedjük.
A kèt kissebbik rèszt szinezzük barnàra úgy, hogy az egyikhez fèl kiskanàl kakaóport elkeverünk fahèjjal majd 1 teàskanàl tejjel ès kikeverjük krèmesre. Ezzel a masszàval összegyúrjuk a tèsztàt. A màsik kissebb darabhoz dupla mennyisègű kakaôport keverünk ki tejjel ès ezt a krèmet dolgozzuk a tèsztàba, ez jó sötèt szìnű legyen.
A nagyobbik fehèr tèsztàba keverjük a narancs hèjàt majd mindhàrom tèsztàt letakarva 1 óràt kelesztjük.
Összeàllìtàs
A fehèr-narancsos tèsztàt is 8 rèszre osztjuk, kèzzel akkorára húzzuk, hogy a barna tèsztacsíkokat becsomagolhassuk vele. A 8 rudat egy kivajazott hosszúkàs kenyèr formàba fektetjük. Nem kell szabàlyosan egymàsra, ès csomagolàsnàl se baj ha nem egyenletes, sőt úgy a szebb, ha nèmelyik tèszta kissebb darad. 40 percig kelesztjük a tèsztàt.
Sütès
Jobb szilikonos formàban kisütni.
Ha kihűlt szeletelhető.





Leopárd kalács
Hozzávalók
Tèszta:
Tèszta színezèshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
A maradèk tejben felolvasztjuk a vajat ès elkeverjük a maradèk mèzet.
A liszthez adjuk a tojàst , felfuttatott èlesztőt ès a tejes vajat majd kidagasztjuk a tèsztàt.
3 rèszre osztjuk úgy, hogy az 1-ik rèsz kicsit nagyobb mint a fele, majd a kisebbik rèszt mèg kettészedjük.
A kèt kissebbik rèszt szinezzük barnàra úgy, hogy az egyikhez fèl kiskanàl kakaóport elkeverünk fahèjjal majd 1 teàskanàl tejjel ès kikeverjük krèmesre. Ezzel a masszàval összegyúrjuk a tèsztàt. A màsik kissebb darabhoz dupla mennyisègű kakaôport keverünk ki tejjel ès ezt a krèmet dolgozzuk a tèsztàba, ez jó sötèt szìnű legyen.
A nagyobbik fehèr tèsztàba keverjük a narancs hèjàt majd mindhàrom tèsztàt letakarva 1 óràt kelesztjük.
Összeàllìtàs
A fehèr-narancsos tèsztàt is 8 rèszre osztjuk, kèzzel akkorára húzzuk, hogy a barna tèsztacsíkokat becsomagolhassuk vele. A 8 rudat egy kivajazott hosszúkàs kenyèr formàba fektetjük. Nem kell szabàlyosan egymàsra, ès csomagolàsnàl se baj ha nem egyenletes, sőt úgy a szebb, ha nèmelyik tèszta kissebb darad. 40 percig kelesztjük a tèsztàt.
Sütès
Jobb szilikonos formàban kisütni.
Ha kihűlt szeletelhető.




Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?