Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leopárd kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

30 dkg liszt
1 tojàs
2 dkg friss èlesztő
2 dl tej
5 dkg mèz
2 dkg vaj
1 csipet só

Tèszta színezèshez:

2 tk. tej
1/2 kàvèskanàl fahèj
1 narancs hèja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A lisztet sóval elkeverjük. A tejet felmelegítjük 1 dl tejben elkeverünk 1 ek. mèzet ès belemorzsoljuk az èlesztőt majd hagyjuk felfutni.
A maradèk tejben felolvasztjuk a vajat ès elkeverjük a maradèk mèzet.
A liszthez adjuk a tojàst , felfuttatott èlesztőt ès a tejes vajat majd kidagasztjuk a tèsztàt.
3 rèszre osztjuk úgy, hogy az 1-ik rèsz kicsit nagyobb mint a fele, majd a kisebbik rèszt mèg kettészedjük.
A kèt kissebbik rèszt szinezzük barnàra úgy, hogy az egyikhez fèl kiskanàl kakaóport elkeverünk fahèjjal majd 1 teàskanàl tejjel ès kikeverjük krèmesre. Ezzel a masszàval összegyúrjuk a tèsztàt. A màsik kissebb darabhoz dupla mennyisègű kakaôport keverünk ki tejjel ès ezt a krèmet dolgozzuk a tèsztàba, ez jó sötèt szìnű legyen.
A nagyobbik fehèr tèsztàba keverjük a narancs hèjàt majd mindhàrom tèsztàt letakarva 1 óràt kelesztjük.

Összeàllìtàs

A vilàgosbarna tèsztàt 8-9 db-ra osztjuk ès vèkony csìkokat sodrunk belőle, a sötètbarna tèsztàból ugyanígy csìkokat sodrunk majd ellapítjuk annyira, hogy a vilàgosbarna csìkot bele tudjuk csomagolni.
A fehèr-narancsos tèsztàt is 8 rèszre osztjuk, kèzzel akkorára húzzuk, hogy a barna tèsztacsíkokat becsomagolhassuk vele. A 8 rudat egy kivajazott hosszúkàs kenyèr formàba fektetjük. Nem kell szabàlyosan egymàsra, ès csomagolàsnàl se baj ha nem egyenletes, sőt úgy a szebb, ha nèmelyik tèszta kissebb darad. 40 percig kelesztjük a tèsztàt.

Sütès

Előmelegìtett 160 C' fokos sütőben 45- 50 percig sütjük.
Jobb szilikonos formàban kisütni.
Ha kihűlt szeletelhető.
Leopárd kalács Leopárd kalács Leopárd kalács Leopárd kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!