Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendula szörp, Menta-Citromfű szörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Levendula szörp:

1 bögre friss levendula virág
20 dkg cukor vagy édesítő (stívia)
2 dl víz
1/2 kávéskanál Dr. Oetker Citromsav

Menta-citromfű szörp:

1-1 bögre friss mentalevél és citromfű levél
20 dkg cukor vagy édesítő (stívia)
2 dl víz
1/2 kávéskanál Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A levendula virágait csipkedjük le a szárról, ha egy kis szárvég is belekerül nem baj. A menta és citromfű leveleket mossuk át, de ne áztassuk sokáig a vízben.
A legjobb a fiatal szárcsúcsot használni.
A bögre 2,5 dl

Elkészítés

Levendula szörp:
A vizet- cukrot elkeverjük és forrástól számítva 2-3 percig hagyjuk gyöngyözve forrni, majd levesszük a tűzről és elkeverjük benne a citromsavat. Kevergetjük 1 percet és beleszórjuk a levendula virágot. Jó alaposan átkeverjük és félretesszük 24 órára. (közben néha átkeverjük) Másnap leszűrjük a virágot jól kinyomkodjuk és sterilizált üvegbe töltjük, jól lezárjuk. Hosszabb időre nem szoktam eltenni, de 1 hónapig kibírja. Ezért nem készítek nagy mennyiséget.
Menta-citromfű szörp:
A vizet- cukrot elkeverjük és forrástól számítva 2-3 percig hagyjuk gyöngyözve forrni, majd beledobjuk a mentát-citromfű leveleket, átkeverjük és fél percig forraljuk majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citromsavat. Jó alaposan átkeverjük és félretesszük 24 órára. (közben néha átkeverjük) Másnap leszűrjük és sterilizált üvegbe töltjük, jól lezárjuk.

Tálalás

Kb. 3-3 dl

Tárolás

Felbontás után hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A nagy melegben jólesnek a finom frissítők, főleg ha házi készítésű. A levendula jellegzetes illata és érdekes íze megfűszerezi a napunkat és nem utolsó sorban segít nyugtató-hűsítő hatásával kibírni a kánikulát. Hasonlóan a citromfű is hűsít-nyugtat a menta segíti az emésztést :)
Levendula szörp, Menta-Citromfű szörp Levendula szörp, Menta-Citromfű szörp Levendula szörp, Menta-Citromfű szörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!