Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendulás sárgabarack lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Levendulás sárgabarack lekvár

1,5 kg jó érett sárgabarack
300 g kristálycukor
1 evőkanál szárított morzsolt levendula, vagy 8-10 szál szárított levendula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A barackokat mosom, kimagozom. Az eredeti recept szerint turmixolom, de mi szeretjük a darabos lekvárt, így nem tettem. Azonnal a lábosba öntöm, és hozzáadom a cukorral elkevert dzsemfixet és a levendulát. Néha megkevergetve megvárjuk, hogy felforrjon, majd 1-2 perc forralás után lezárom a tüzet és gyorsan az előkészített és alaposan forró víz alatt elmosott üvegekbe töltöm. Száraz dunsztba teszem. Ha félsz a levendulától, ne főzd bele, csak egy két száras virágot szúrj az üveges lekvárba, és így zárd le. Két, három hét alatt átveszi az aromáját.
Levendulás sárgabarack lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!