Linzer tészta
Hozzávalók
Linzer tészta
50 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 kisebb tojás
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
3 g Dr. Oetker sütőpor
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 evőkanál tej
Elkészítés
Elkészítés
A margarint elmorzsoljuk a sütőporos liszttel, és a vaníliás cukros porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást és készre gyúrjuk.
A tésztát elfelezhetjük és hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, jól összegyúrjuk.
A tésztákat tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és különböző formákat készíthetünk belőle.
190 fokon légkeveréses sütőben sütjük, 5-8 perc alatt a tészta vastagságától függően.
Ha kisültek önmagában is fogyaszthatjuk, vagy tölthetjük lekvárral vagy ízlésünknek megfelelő krémmel.
A tésztát elfelezhetjük és hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, jól összegyúrjuk.
A tésztákat tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és különböző formákat készíthetünk belőle.
190 fokon légkeveréses sütőben sütjük, 5-8 perc alatt a tészta vastagságától függően.
Ha kisültek önmagában is fogyaszthatjuk, vagy tölthetjük lekvárral vagy ízlésünknek megfelelő krémmel.
Tárolás
Jól záró dobozban, sokáig eláll.
Alternatív elkészítés
Ha van itthon zsír, akkor 20 dkg margarinnal és 5 dkg zsírral készítem a tésztát.
Kedvencnek jelölöm
Linzer tészta
Hozzávalók
Linzer tészta
50 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 kisebb tojás
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A margarint elmorzsoljuk a sütőporos liszttel, és a vaníliás cukros porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást és készre gyúrjuk.
A tésztát elfelezhetjük és hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, jól összegyúrjuk.
A tésztákat tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és különböző formákat készíthetünk belőle.
190 fokon légkeveréses sütőben sütjük, 5-8 perc alatt a tészta vastagságától függően.
Ha kisültek önmagában is fogyaszthatjuk, vagy tölthetjük lekvárral vagy ízlésünknek megfelelő krémmel.
A tésztát elfelezhetjük és hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, jól összegyúrjuk.
A tésztákat tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és különböző formákat készíthetünk belőle.
190 fokon légkeveréses sütőben sütjük, 5-8 perc alatt a tészta vastagságától függően.
Ha kisültek önmagában is fogyaszthatjuk, vagy tölthetjük lekvárral vagy ízlésünknek megfelelő krémmel.
Tárolás
Jól záró dobozban, sokáig eláll.
Alternatív elkészítés
Ha van itthon zsír, akkor 20 dkg margarinnal és 5 dkg zsírral készítem a tésztát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?