Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer tészta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzer tészta

50 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 kisebb tojás
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint elmorzsoljuk a sütőporos liszttel, és a vaníliás cukros porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást és készre gyúrjuk.
A tésztát elfelezhetjük és hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, jól összegyúrjuk.
A tésztákat tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és különböző formákat készíthetünk belőle.
190 fokon légkeveréses sütőben sütjük, 5-8 perc alatt a tészta vastagságától függően.
Ha kisültek önmagában is fogyaszthatjuk, vagy tölthetjük lekvárral vagy ízlésünknek megfelelő krémmel.

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Ha van itthon zsír, akkor 20 dkg margarinnal és 5 dkg zsírral készítem a tésztát.
Linzer tészta Linzer tészta Linzer tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!