Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer tészta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzer tészta

50 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 kisebb tojás
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint elmorzsoljuk a sütőporos liszttel, és a vaníliás cukros porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást és készre gyúrjuk.
A tésztát elfelezhetjük és hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, jól összegyúrjuk.
A tésztákat tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és különböző formákat készíthetünk belőle.
190 fokon légkeveréses sütőben sütjük, 5-8 perc alatt a tészta vastagságától függően.
Ha kisültek önmagában is fogyaszthatjuk, vagy tölthetjük lekvárral vagy ízlésünknek megfelelő krémmel.

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Ha van itthon zsír, akkor 20 dkg margarinnal és 5 dkg zsírral készítem a tésztát.
Linzer tészta Linzer tészta Linzer tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!