Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lovas torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lovas torta

10 tojás
10 kanál cukor
10 kanál liszt

Krémhez:

fél liter tejszín
fél liter tej
125 g margarin

Lóhoz:

vékony piskóta
olvasztott csokoládé (ét/tej és fehér csoki is)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben, kb. 180 C fokon sütjük a piskótákat !

Elkészítés

A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot. 2 fele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat.
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a margarinnal! A tejszínt kemény habba verjük!
Az alsó piskótára rákenjük a pudingos krémet, és egy kevés tejszínhabot is, majd rátesszük a másik piskótát. Az egészet bevonjuk a tejszínhabbal (csak az oldalát díszítjük)
Vékony (kb. 2 cm-es) piskótát sütünk, ló formát vágunk ki belőle, a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd ecset segítségével vékonyan a piskótára kenjük!
Pár kocka fehér csokit is olvasztunk ( zacskóba kanalazzuk , a zacskó egyik sarkát picit levágjuk ) és megrajzoljuk a ló kontúrját !!
Lovas torta Lovas torta Lovas torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!