
Lovas torta


Hozzávalók
Lovas torta
Krémhez:
Lóhoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a margarinnal! A tejszínt kemény habba verjük!
Az alsó piskótára rákenjük a pudingos krémet, és egy kevés tejszínhabot is, majd rátesszük a másik piskótát. Az egészet bevonjuk a tejszínhabbal (csak az oldalát díszítjük)
Vékony (kb. 2 cm-es) piskótát sütünk, ló formát vágunk ki belőle, a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd ecset segítségével vékonyan a piskótára kenjük!
Pár kocka fehér csokit is olvasztunk ( zacskóba kanalazzuk , a zacskó egyik sarkát picit levágjuk ) és megrajzoljuk a ló kontúrját !!




Lovas torta
Hozzávalók
Krémhez:
Lóhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a margarinnal! A tejszínt kemény habba verjük!
Az alsó piskótára rákenjük a pudingos krémet, és egy kevés tejszínhabot is, majd rátesszük a másik piskótát. Az egészet bevonjuk a tejszínhabbal (csak az oldalát díszítjük)
Vékony (kb. 2 cm-es) piskótát sütünk, ló formát vágunk ki belőle, a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd ecset segítségével vékonyan a piskótára kenjük!
Pár kocka fehér csokit is olvasztunk ( zacskóba kanalazzuk , a zacskó egyik sarkát picit levágjuk ) és megrajzoljuk a ló kontúrját !!



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?