
Lúdláb torta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Máz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Krém: a tojássárgáját a porcukorral, vaníliával jó habosra keverjük. A kakaót a vajjal szintén jó habosra keverjük, majd a két masszát jól összekeverjük. A krémből félreteszünk a torta díszítéséhez. A többi krémbe beletesszük a lecsepegtetett meggyet, a rumot, ízlés szerint és fakanállal összeforgatjuk lazán, hűtőbe tesszük 2 órára.
A kihűlt piskótát beletesszük a formába és megkenjük a krémmel, majd ismét a hűtőbe tesszük, hogy jól meghűljön.
A mázhoz csokoládét darabokra tördeljük, és gőzfürdőn felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a jól lehűlt torta tetejére kenjük. Nyomózsákba tesszük a félretett krémet és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Alternatív elkészítés
Édesanyám 90 szülinapjára készült, de sajnos nem sikerült egészben lefotózni.




Lúdláb torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Máz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krém: a tojássárgáját a porcukorral, vaníliával jó habosra keverjük. A kakaót a vajjal szintén jó habosra keverjük, majd a két masszát jól összekeverjük. A krémből félreteszünk a torta díszítéséhez. A többi krémbe beletesszük a lecsepegtetett meggyet, a rumot, ízlés szerint és fakanállal összeforgatjuk lazán, hűtőbe tesszük 2 órára.
A kihűlt piskótát beletesszük a formába és megkenjük a krémmel, majd ismét a hűtőbe tesszük, hogy jól meghűljön.
A mázhoz csokoládét darabokra tördeljük, és gőzfürdőn felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a jól lehűlt torta tetejére kenjük. Nyomózsákba tesszük a félretett krémet és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Alternatív elkészítés
Édesanyám 90 szülinapjára készült, de sajnos nem sikerült egészben lefotózni.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?