Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csipet só
24 x 24 cm-es négyszögletes kapcsos tortaforma

Krém:

3 tojássárgája
30 dkg porcukor
2 csomag Dr Oetker Vanillincukor
1 üveg bontott meggy vagy fagyasztott meggy
rum
25 dkg vaj

Máz:

15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín

Díszítéshez:

Rumos meggy szemek és kandírozott cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokott módon piskótát készítünk. A sütőpapírral bélelt formában 180 fokon előmelegített sütőben 12-15 perc alatt piskótát sütünk.
Krém: a tojássárgáját a porcukorral, vaníliával jó habosra keverjük. A kakaót a vajjal szintén jó habosra keverjük, majd a két masszát jól összekeverjük. A krémből félreteszünk a torta díszítéséhez. A többi krémbe beletesszük a lecsepegtetett meggyet, a rumot, ízlés szerint és fakanállal összeforgatjuk lazán, hűtőbe tesszük 2 órára.
A kihűlt piskótát beletesszük a formába és megkenjük a krémmel, majd ismét a hűtőbe tesszük, hogy jól meghűljön.
A mázhoz csokoládét darabokra tördeljük, és gőzfürdőn felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a jól lehűlt torta tetejére kenjük. Nyomózsákba tesszük a félretett krémet és tetszés szerint díszítjük a tortát.

Alternatív elkészítés

Isteni finom torta.
Édesanyám 90 szülinapjára készült, de sajnos nem sikerült egészben lefotózni.
Lúdláb torta Lúdláb torta Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!