Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csipet só
24 x 24 cm-es négyszögletes kapcsos tortaforma

Krém:

3 tojássárgája
30 dkg porcukor
2 csomag Dr Oetker Vanillincukor
1 üveg bontott meggy vagy fagyasztott meggy
rum
25 dkg vaj

Máz:

15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín

Díszítéshez:

Rumos meggy szemek és kandírozott cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokott módon piskótát készítünk. A sütőpapírral bélelt formában 180 fokon előmelegített sütőben 12-15 perc alatt piskótát sütünk.
Krém: a tojássárgáját a porcukorral, vaníliával jó habosra keverjük. A kakaót a vajjal szintén jó habosra keverjük, majd a két masszát jól összekeverjük. A krémből félreteszünk a torta díszítéséhez. A többi krémbe beletesszük a lecsepegtetett meggyet, a rumot, ízlés szerint és fakanállal összeforgatjuk lazán, hűtőbe tesszük 2 órára.
A kihűlt piskótát beletesszük a formába és megkenjük a krémmel, majd ismét a hűtőbe tesszük, hogy jól meghűljön.
A mázhoz csokoládét darabokra tördeljük, és gőzfürdőn felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a jól lehűlt torta tetejére kenjük. Nyomózsákba tesszük a félretett krémet és tetszés szerint díszítjük a tortát.

Alternatív elkészítés

Isteni finom torta.
Édesanyám 90 szülinapjára készült, de sajnos nem sikerült egészben lefotózni.
Lúdláb torta Lúdláb torta Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!