Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 darab tojás
2 evőkanál víz
5 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál liszt
10 dkg málna vagy áfonya dzsem

Krém:

25 dkg túró
2 tojssárgája
3 evőkanál porcukor
1/2 citrom leve
0,5 dl víz
25 dkg mascarpone sajt
700 ml tejszín
málna
áfonya

Díszítés:

macskanyelv
csokoládé kockák
málna
áfonya
színes szalag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük, a formát kibéleljük.

Elkészítés

A tojássárgákat a fele cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, keményítőt, kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a másik fele cukorral és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. 220 fokra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170 fokon 20 percig tűpróbáig sütjük.
KRÉM: a túrót a porcukorral, a tojássárgájával, vanillincukorral habosra keverjük. A zselatint a hideg vízzel összekeverjük, majd feloldjuk lassú tűzőn, lehűtjük kicsit és a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét. A tejszínt felverjük a vanillincukorral és zseléfix-szel, majd a krémhez keverjük a felét.
A kihűlt lapot megkenjük a dzsemmel, rákenjük a krém 1/3 részét megrakjuk a málnával és az áfonyával, majd megint krémet rakunk rá, ismét gyümölcs, a maradék krémmel megkenjük a tetejét és körbe a tortát. A macskanyelvvel körberakjuk. A tejszínnel, gyümölccsel, csokoládéval díszítjük. Rákötjük a színes masnit.

Tálalás

16 -18 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, könnyű, habos krémes gyümölcsös torta.
Szülinapra készült.
Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!