
Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
KRÉM: a túrót a porcukorral, a tojássárgájával, vanillincukorral habosra keverjük. A zselatint a hideg vízzel összekeverjük, majd feloldjuk lassú tűzőn, lehűtjük kicsit és a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét. A tejszínt felverjük a vanillincukorral és zseléfix-szel, majd a krémhez keverjük a felét.
A kihűlt lapot megkenjük a dzsemmel, rákenjük a krém 1/3 részét megrakjuk a málnával és az áfonyával, majd megint krémet rakunk rá, ismét gyümölcs, a maradék krémmel megkenjük a tetejét és körbe a tortát. A macskanyelvvel körberakjuk. A tejszínnel, gyümölccsel, csokoládéval díszítjük. Rákötjük a színes masnit.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Szülinapra készült.



Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
KRÉM: a túrót a porcukorral, a tojássárgájával, vanillincukorral habosra keverjük. A zselatint a hideg vízzel összekeverjük, majd feloldjuk lassú tűzőn, lehűtjük kicsit és a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét. A tejszínt felverjük a vanillincukorral és zseléfix-szel, majd a krémhez keverjük a felét.
A kihűlt lapot megkenjük a dzsemmel, rákenjük a krém 1/3 részét megrakjuk a málnával és az áfonyával, majd megint krémet rakunk rá, ismét gyümölcs, a maradék krémmel megkenjük a tetejét és körbe a tortát. A macskanyelvvel körberakjuk. A tejszínnel, gyümölccsel, csokoládéval díszítjük. Rákötjük a színes masnit.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Szülinapra készült.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?