Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 darab tojás
2 evőkanál víz
5 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál liszt
10 dkg málna vagy áfonya dzsem

Krém:

25 dkg túró
2 tojssárgája
3 evőkanál porcukor
1/2 citrom leve
0,5 dl víz
25 dkg mascarpone sajt
700 ml tejszín
málna
áfonya

Díszítés:

macskanyelv
csokoládé kockák
málna
áfonya
színes szalag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük, a formát kibéleljük.

Elkészítés

A tojássárgákat a fele cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, keményítőt, kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a másik fele cukorral és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. 220 fokra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170 fokon 20 percig tűpróbáig sütjük.
KRÉM: a túrót a porcukorral, a tojássárgájával, vanillincukorral habosra keverjük. A zselatint a hideg vízzel összekeverjük, majd feloldjuk lassú tűzőn, lehűtjük kicsit és a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét. A tejszínt felverjük a vanillincukorral és zseléfix-szel, majd a krémhez keverjük a felét.
A kihűlt lapot megkenjük a dzsemmel, rákenjük a krém 1/3 részét megrakjuk a málnával és az áfonyával, majd megint krémet rakunk rá, ismét gyümölcs, a maradék krémmel megkenjük a tetejét és körbe a tortát. A macskanyelvvel körberakjuk. A tejszínnel, gyümölccsel, csokoládéval díszítjük. Rákötjük a színes masnit.

Tálalás

16 -18 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, könnyű, habos krémes gyümölcsös torta.
Szülinapra készült.
Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta Macskanyelves túrós, málnás áfonyás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!