
Madártej


Hozzávalók
Madártej
Elkészítés
Elkészítés
Négy tojást szétválasztunk, és a fehérjéből nagyon kemény habot verünk, amikor már majdnem teljesen kemény, beleverünk két evőkanálnyi vaníliás porcukrot.
Amikor forrni kezd a tej, kis lángra tesszük, és a habból kis evőkanálnyi darabokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
A négy sárgáját fehéredésig kikeverjük a cukorral és egy evőkanál pudingporral, majd lassan hozzácsorgatunk egy kis tejet.
Utána a meleg tejjel lassan összekeverjük és forrásig melegítjük, folyamatos keverés közben, de nem forraljuk fel.
Átszűröm egy üvegedénybe a főzött tejet és rárakom a hab galuskákat és hűtőbe rakom.
Alternatív elkészítés




Madártej
Hozzávalók
Madártej
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Négy tojást szétválasztunk, és a fehérjéből nagyon kemény habot verünk, amikor már majdnem teljesen kemény, beleverünk két evőkanálnyi vaníliás porcukrot.
Amikor forrni kezd a tej, kis lángra tesszük, és a habból kis evőkanálnyi darabokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
A négy sárgáját fehéredésig kikeverjük a cukorral és egy evőkanál pudingporral, majd lassan hozzácsorgatunk egy kis tejet.
Utána a meleg tejjel lassan összekeverjük és forrásig melegítjük, folyamatos keverés közben, de nem forraljuk fel.
Átszűröm egy üvegedénybe a főzött tejet és rárakom a hab galuskákat és hűtőbe rakom.
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?