Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Madártej

1,5 l tej
15 dkg cukor
4 tojás

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Feltesszük a vaníliás tejet forrni.
Négy tojást szétválasztunk, és a fehérjéből nagyon kemény habot verünk, amikor már majdnem teljesen kemény, beleverünk két evőkanálnyi vaníliás porcukrot.
Amikor forrni kezd a tej, kis lángra tesszük, és a habból kis evőkanálnyi darabokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
A négy sárgáját fehéredésig kikeverjük a cukorral és egy evőkanál pudingporral, majd lassan hozzácsorgatunk egy kis tejet.
Utána a meleg tejjel lassan összekeverjük és forrásig melegítjük, folyamatos keverés közben, de nem forraljuk fel.
Átszűröm egy üvegedénybe a főzött tejet és rárakom a hab galuskákat és hűtőbe rakom.

Alternatív elkészítés

Ha gyorsan akarjuk a tojáshabot kifőzni, tegyük be 1000 watton 1 percre a mikróba.(Vigyázzunk, meg ne főjön)
Madártej Madártej Madártej

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!