Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mag nélküli eperlekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mag nélküli eperlekvár

3 kg eper
1/2 kg kristálycukor
3 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1
Epret megmossuk, feltesszük főzni.
2
Kicsit a kezünkkel összemaszogatjuk , s ráöntjük a vizet.
3
Ezt forrásig főzzük.
4
Majd egy ruhán keresztül lecsöpögtetjük a levét, visszatesszük a tűzre főzni teljes forrásig.
5
Beletesszük a befőzőcukrot és 40 dkg kristálycukrot.
6
A maradék 10 dkg cukrot összekeverjük a dzsemfix porral, fél óráig főzzük.
7
Tisztára mosott üvegekbe merítjük.
Mag nélküli eperlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!