
Mag nélküli eperlekvár


Hozzávalók
Mag nélküli eperlekvár
Elkészítés
Elkészítés
Epret megmossuk, feltesszük főzni.
2
Kicsit a kezünkkel összemaszogatjuk , s ráöntjük a vizet.
3
Ezt forrásig főzzük.
4
Majd egy ruhán keresztül lecsöpögtetjük a levét, visszatesszük a tűzre főzni teljes forrásig.
5
Beletesszük a befőzőcukrot és 40 dkg kristálycukrot.
6
A maradék 10 dkg cukrot összekeverjük a dzsemfix porral, fél óráig főzzük.
7
Tisztára mosott üvegekbe merítjük.


Mag nélküli eperlekvár
Hozzávalók
Mag nélküli eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Epret megmossuk, feltesszük főzni.
2
Kicsit a kezünkkel összemaszogatjuk , s ráöntjük a vizet.
3
Ezt forrásig főzzük.
4
Majd egy ruhán keresztül lecsöpögtetjük a levét, visszatesszük a tűzre főzni teljes forrásig.
5
Beletesszük a befőzőcukrot és 40 dkg kristálycukrot.
6
A maradék 10 dkg cukrot összekeverjük a dzsemfix porral, fél óráig főzzük.
7
Tisztára mosott üvegekbe merítjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?