
Mákos Bobajka


Hozzávalók
Tészta:
Mártogatáshoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A mártogatáshoz a tejet felforrósítjuk, belekeverjük a vaníliás cukrot. A kisült korongokat kisebb adagokban óvatosan a tejbe áztatjuk, hogy el ne törjenek. Egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk, és rétegenként a porcukorral, citromhéjjal elkevert mákkal meghintjük. Előmelegített forró sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.


Mákos Bobajka
Hozzávalók
Tészta:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A mártogatáshoz a tejet felforrósítjuk, belekeverjük a vaníliás cukrot. A kisült korongokat kisebb adagokban óvatosan a tejbe áztatjuk, hogy el ne törjenek. Egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk, és rétegenként a porcukorral, citromhéjjal elkevert mákkal meghintjük. Előmelegített forró sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?