![Màkos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/28966/41061-makos-pite.jpg)
Màkos pite
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Tèszta lekenèsèhez:
Elkészítés
Tèszta
Hozzàadjuk a tejfölt tojàst ès összegyúrjuk , nem kell nagyon kidolgozni.
Kettè szedjük, az egyik felèt vèkonyra nyújtjuk ès 25x25 cm tepsibe tesszük.
Hűtőbe tesszük 15 percre.
Majd 180 fokon 5 perc alatt elősütjük ès mèg forrón megkenjük narancslekvàrral.
Töltelèk
Ha forr hozzàöntjük a màkot ès főzzük mèg 1 percet, bele keverjük az almàt rumot, narancshèjjat.
Hagyjuk kicsit hűlni majd langyosan mehet az elősütött narancslekvàros tèszta tetejère egyenletesen elsimìtva.
A màsik tèsztagombócot vèkonyra nyújtva befedjük a màkos töltelèket.
Villàval megszurkàljuk ès lekenhetjük tejjel vagy tojàssal a tetejèt.
180 fokon 30 percig sütjük mìg aranybarna lesz a teteje.
![Màkos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/28966/41059-makos-pite.jpg)
![Màkos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/28966/41060-makos-pite.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Màkos pite
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Tèszta lekenèsèhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
Hozzàadjuk a tejfölt tojàst ès összegyúrjuk , nem kell nagyon kidolgozni.
Kettè szedjük, az egyik felèt vèkonyra nyújtjuk ès 25x25 cm tepsibe tesszük.
Hűtőbe tesszük 15 percre.
Majd 180 fokon 5 perc alatt elősütjük ès mèg forrón megkenjük narancslekvàrral.
Töltelèk
Ha forr hozzàöntjük a màkot ès főzzük mèg 1 percet, bele keverjük az almàt rumot, narancshèjjat.
Hagyjuk kicsit hűlni majd langyosan mehet az elősütött narancslekvàros tèszta tetejère egyenletesen elsimìtva.
A màsik tèsztagombócot vèkonyra nyújtva befedjük a màkos töltelèket.
Villàval megszurkàljuk ès lekenhetjük tejjel vagy tojàssal a tetejèt.
180 fokon 30 percig sütjük mìg aranybarna lesz a teteje.
![Màkos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/28966/41061-makos-pite.jpg)
![Màkos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/28966/41059-makos-pite.jpg)
![Màkos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/28966/41060-makos-pite.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?