Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Màkos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

18 dkg finomliszt
2 dkg rozsliszt
1 csipet só
12 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor vagy èdesìtő
1 ek tejföl
1 tojàs
1 ek tej ha szüksèges

Töltelèk:

20 dkg daràlt màk
1 dl tej vagy növènyi tej
1 dl vìz
2 dkg búzadara
15 dkg cukor vagy èdesìtő
1 ek rum
1 ek kandìrozott narancshèj
10 dkg reszelt alma
1 kk fahèj

Tèszta lekenèsèhez:

2-3 ek Narancslekvàr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A lisztekkel elkeverjük a sót , cukrot majd a liszttel összemorzsoljuk a vajat.
Hozzàadjuk a tejfölt tojàst ès összegyúrjuk , nem kell nagyon kidolgozni.
Kettè szedjük, az egyik felèt vèkonyra nyújtjuk ès 25x25 cm tepsibe tesszük.
Hűtőbe tesszük 15 percre.
Majd 180 fokon 5 perc alatt elősütjük ès mèg forrón megkenjük narancslekvàrral.

Töltelèk

A vizet tejet a cukorral búzadaràval ès fahèjjal felforraljuk, kevergetjük közben hogy a cukor elolvadjon.
Ha forr hozzàöntjük a màkot ès főzzük mèg 1 percet, bele keverjük az almàt rumot, narancshèjjat.
Hagyjuk kicsit hűlni majd langyosan mehet az elősütött narancslekvàros tèszta tetejère egyenletesen elsimìtva.
A màsik tèsztagombócot vèkonyra nyújtva befedjük a màkos töltelèket.
Villàval megszurkàljuk ès lekenhetjük tejjel vagy tojàssal a tetejèt.
180 fokon 30 percig sütjük mìg aranybarna lesz a teteje.
Màkos pite Màkos pite Màkos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!