
Málnás csokitorta


Hozzávalók
Málnás csokitorta
csokikrém:
díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
170 'C előmelegített sütő.
Elkészítés
A csoki krémhez a tejszínt felmelegítjük, épp ne forrjon majd a vajra és csokira öntjük, és addig keverjük, míg fel nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni majd habverővel 5 percig habosítjuk.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá.
Ha kihűlt a tortalap kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük málnalekvárral, majd a csoki krémmel erre a friss málna felét rátesszük, majd befedjük a felvert tejszínhabbal. A másik lappot a tejszín tetejére tesszük, a csoki krém másik felével megkenjük és a maradék málnával díszítjük. Lehet a málnára csurgatni egy kis olvasztott csokit a végén.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés




Málnás csokitorta
Hozzávalók
Málnás csokitorta
csokikrém:
díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
170 'C előmelegített sütő.
Elkészítés
A csoki krémhez a tejszínt felmelegítjük, épp ne forrjon majd a vajra és csokira öntjük, és addig keverjük, míg fel nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni majd habverővel 5 percig habosítjuk.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá.
Ha kihűlt a tortalap kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük málnalekvárral, majd a csoki krémmel erre a friss málna felét rátesszük, majd befedjük a felvert tejszínhabbal. A másik lappot a tejszín tetejére tesszük, a csoki krém másik felével megkenjük és a maradék málnával díszítjük. Lehet a málnára csurgatni egy kis olvasztott csokit a végén.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?