Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Málnás csokitorta

2 tojás
5 dkg csokoládé
8 dkg nádcukor vagy nyírfacukor
5 dkg vaj
8 dkg liszt
1 kk. kakaópor
8 cl víz

csokikrém:

8 dkg csokoládé
1 dl tejszín
2 dkg vaj

díszítés:

friss málna
1 dl tejszínhab
3 ek. málnalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

18 cm kapcsos tortaforma.
170 'C előmelegített sütő.

Elkészítés

A vajat a csokival gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a tojások sárgáját, a vízzel kicsit hígítjuk és beleszitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük (tűpróbáig)
A csoki krémhez a tejszínt felmelegítjük, épp ne forrjon majd a vajra és csokira öntjük, és addig keverjük, míg fel nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni majd habverővel 5 percig habosítjuk.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá.
Ha kihűlt a tortalap kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük málnalekvárral, majd a csoki krémmel erre a friss málna felét rátesszük, majd befedjük a felvert tejszínhabbal. A másik lappot a tejszín tetejére tesszük, a csoki krém másik felével megkenjük és a maradék málnával díszítjük. Lehet a málnára csurgatni egy kis olvasztott csokit a végén.

Tálalás

8 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Az oldalára direkt nem kerül krém, hogy látszódjanak a rétegek. Érdemes a málnaszemeket szépen állítva rakni a szélére.
Málnás csokitorta Málnás csokitorta Málnás csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!