Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás rizsszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

alap:

15 dkg darált keksz
8 dkg vaj
5 dkg porcukor

töltelék:

12 dkg jázminrizs vagy kerek szemű rizs
4 dl víz
7 dl tej vagy növényi tej
14 dkg nádcukor
1 csipet só

Zselé:

30 dkg málna (friss)
3 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24-26 cm kapcsos tortaforma.

Elkészítés

A kekszet egy edényben átpirítjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, kicsit összemelegítjük majd a morzsát a tortaforma aljára nyomkodjuk és hűtőben hagyjuk dermedni.
A rizst a vízzel feltesszük főni, sózzuk és néha átkeverjük, ha felszívta a vizet hozzáadjuk a tej felét majd a vaníliás és sima cukrot.
A tej másik felét elkeverjük a vaníliás pudinggal és ha már a rizs megpuhult hozzákeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Levesszük a tűzről (ekkor lehet botmixerrel kicsit krémesíteni) és a kekszes alapra öntjük. Hagyjuk hűlni majd a tetejét kirakjuk málnával (bármilyen gyümölcs jó), elkészítjük a tortazselét és ezzel bevonjuk a gyümölcsöt.

Tálalás

12-14 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Elkészíthetjük növényi alapanyagokkal is vegára. Ilyenkor a tortazselé helyett agar-agar porral készítsük a zselét vagy tápióka keményítővel.
Málnás rizsszelet Málnás rizsszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!