Marcipános-diós torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még pár percig keverjük. Sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk, és fakanállal óvatosan átforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel meghintet, kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
Krémhez:
Darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. (sűrű massza lesz belőle).
Amíg hűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk, és addig keverjük, amíg a krém jó habos lesz.
Tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét és bevonjuk maradék krémmel.
Díszítéshez:
Marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.
Deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk és kinyújtjuk a marcipánjainkat.
Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket és ízlés szerint díszítjük a tortát.
Marcipános-diós torta
Hozzávalók
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még pár percig keverjük. Sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk, és fakanállal óvatosan átforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel meghintet, kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
Krémhez:
Darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. (sűrű massza lesz belőle).
Amíg hűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk, és addig keverjük, amíg a krém jó habos lesz.
Tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét és bevonjuk maradék krémmel.
Díszítéshez:
Marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.
Deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk és kinyújtjuk a marcipánjainkat.
Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket és ízlés szerint díszítjük a tortát.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?