Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános-diós torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. finomliszt (csapott)

Krémhez:

20 dkg dió (darált)
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1.5 dl tej
2 ek. rum

Díszítéshez:

1 kávéskanál ételfesték (piros)
1 kávéskanál ételfesték (zöld)
1 kávéskanál ételfesték (sárga)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tésztához:
Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még pár percig keverjük. Sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk, és fakanállal óvatosan átforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel meghintet, kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
Krémhez:
Darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. (sűrű massza lesz belőle).
Amíg hűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk, és addig keverjük, amíg a krém jó habos lesz.
Tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét és bevonjuk maradék krémmel.
Díszítéshez:
Marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.
Deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk és kinyújtjuk a marcipánjainkat.
Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket és ízlés szerint díszítjük a tortát.
Marcipános-diós torta Marcipános-diós torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!