Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó kefíres prósza húgomtól

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó kefíres prósza húgomtól

2 egész tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál só
500 g kefír vagy natúr joghúrt
300 g liszt
1-2 evőkanál /kevés/ tejföl
2-3 evőkanál lekvár
kb. 1 evőkanál zsír (a tepsi kikenéséhez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagok előkészítése.

Elkészítés

A tojást a cukorral és a sóval elkeverjük, a kefir 3/4 részét hozzákeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, sűrű palacsintaszerű tészta legyen. Ehhez lazán hozzákeverjük a maradék kefirt. Majd erősen zsírozott kb. 20x30 cm tepsibe öntjük, tetejére dobálunk kiskanállal, tejfölt és lekvárt. Előmelegített sütőben 170 c fokon kb. 30-35 percig /tűpróbáig/ sütjük. Melegen és hidegen is finom.

Tálalás

Ha közepes kockákat vágunk belőle, 16-18 szelet.

Tárolás

Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Annyira egyszerű és olcsó, hogy szinte hihetetlen,bárki meg tudja csinálni, és finom.
Margó kefíres prósza húgomtól Margó kefíres prósza húgomtól

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!