Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó kefíres prósza húgomtól

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó kefíres prósza húgomtól

2 egész tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál só
500 g kefír vagy natúr joghúrt
300 g liszt
1-2 evőkanál /kevés/ tejföl
2-3 evőkanál lekvár
kb. 1 evőkanál zsír (a tepsi kikenéséhez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagok előkészítése.

Elkészítés

A tojást a cukorral és a sóval elkeverjük, a kefir 3/4 részét hozzákeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, sűrű palacsintaszerű tészta legyen. Ehhez lazán hozzákeverjük a maradék kefirt. Majd erősen zsírozott kb. 20x30 cm tepsibe öntjük, tetejére dobálunk kiskanállal, tejfölt és lekvárt. Előmelegített sütőben 170 c fokon kb. 30-35 percig /tűpróbáig/ sütjük. Melegen és hidegen is finom.

Tálalás

Ha közepes kockákat vágunk belőle, 16-18 szelet.

Tárolás

Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Annyira egyszerű és olcsó, hogy szinte hihetetlen,bárki meg tudja csinálni, és finom.
Margó kefíres prósza húgomtól Margó kefíres prósza húgomtól

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!