Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponés diós kifli gyümölcscukorral

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mascarponés diós kifli gyümölcscukorral

25 dkg Mascarpone
25 dkg vaj
40 dkg liszt
8 dkg fruktosum
csipet só

Töltelékhez:

18 dkg darált dió
8 dkg fructosum
1 evőkanál őrölt fahéj
1 nagy evőkanál diétás szilvalekvár /6 dkg/

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajak szobahőmérsékletűek legyenek, vagy egy pillanatra mikrózzuk, hogy keverhető legyenek.
A dió darálása, lemérése és összekeverése.

Elkészítés

A puha vajat a fruktosummal a sóval és a mascarponéval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Fél órára hűtőben pihentetjük. A diót a fructosummal, a fahéjjal és a szilvalekvárral jól elkeverjük, hogy rudakat tudjunk belőle sodorni. A tésztát 4 részre osztjuk. Egyenként kör alakra formáljuk 20-25 cm átmérőjű köröket derelye vágóval 8 cikkre vágjuk. A szélesebb részére kis henger alakban elhelyezzük a tölteléket, széleit visszahajtva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kissé felvert tojással megkenjük a kifliket és előmelegített sütőben kb. 170 -180 c fokon 20-25 percig sütjük. Mi nem tettünk rá porcukrot így is finom volt.

Tálalás

32 db

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

A cukorbetegek saját édesítő szerüket használhatják.
Mascarponés diós kifli gyümölcscukorral Mascarponés diós kifli gyümölcscukorral Mascarponés diós kifli gyümölcscukorral

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!