Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarpones Répatorta Csokoládémázzal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

28 dkg tisztított reszelt sárgarépa
13 dkg olvasztott margarin
1 darab alma reszelve
1 kk. szódabikarbóna
csipet só
6 dkg darált dió
16 dkg liszt
4 dkg rétesliszt

Krém:

50 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja
1 citrom leve
3-4 evőkanál Triple Sec (narancslikőr)

Máz:

10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 ek. margarin

Marcipán répák:

fél csomag Dr. Oetker Marcipán
Dr. Oetker Ételszínezék piros (sárga, zöld)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180°C fokra. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba alaposan összekeverjük. (Érdemes először külön a száraz, és a külön a folyékony hozzávalókat összekeverni, majd a kettőt vegyíteni.) A masszát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített formában, majd 20 percig sütjük 180°C fokon, majd további 20 percig 160°C fokon, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor langyosra hűlt, kiszedjük a formából, és kettévágjuk, hogy teljesen kihűljön. Ezután vízszintesen kettévágjuk.
A krém hozzávalóit először simára keverjük, majd gépi habverővel kihabosítjuk, míg krémes állapotot nem kapunk, majd a két tortalap közé töltjük.
A mázhoz a tejszínt vízgőz felett megmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük benne. Mikor teljesen felolvad, belekeverjük a margarint. Tűzről levéve, teljesen kihűtjük, ezalatt besűrűsödik, majd a torta tetejére csurgatjuk.
A marcipánt ételszínezékkel színesítjük, a piros és sárga keverékéből narancssárga lesz, amiből a répa formákat megformázzuk, a zöldből pedig szárat csinálunk a répáknak. Az elkészült répákat a torta tetejére tetszés szerint elhelyezzük.
Mascarpones Répatorta Csokoládémázzal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!