
Mascarpones Répatorta Csokoládémázzal


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Máz:
Marcipán répák:
Elkészítés
Elkészítés
A krém hozzávalóit először simára keverjük, majd gépi habverővel kihabosítjuk, míg krémes állapotot nem kapunk, majd a két tortalap közé töltjük.
A mázhoz a tejszínt vízgőz felett megmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük benne. Mikor teljesen felolvad, belekeverjük a margarint. Tűzről levéve, teljesen kihűtjük, ezalatt besűrűsödik, majd a torta tetejére csurgatjuk.
A marcipánt ételszínezékkel színesítjük, a piros és sárga keverékéből narancssárga lesz, amiből a répa formákat megformázzuk, a zöldből pedig szárat csinálunk a répáknak. Az elkészült répákat a torta tetejére tetszés szerint elhelyezzük.


Mascarpones Répatorta Csokoládémázzal
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krém hozzávalóit először simára keverjük, majd gépi habverővel kihabosítjuk, míg krémes állapotot nem kapunk, majd a két tortalap közé töltjük.
A mázhoz a tejszínt vízgőz felett megmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük benne. Mikor teljesen felolvad, belekeverjük a margarint. Tűzről levéve, teljesen kihűtjük, ezalatt besűrűsödik, majd a torta tetejére csurgatjuk.
A marcipánt ételszínezékkel színesítjük, a piros és sárga keverékéből narancssárga lesz, amiből a répa formákat megformázzuk, a zöldből pedig szárat csinálunk a répáknak. Az elkészült répákat a torta tetejére tetszés szerint elhelyezzük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?