
Medve torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük addig, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 adagban, közepes sebességen rövid ideig keverjük össze. Öntsük a tészta 1/3-át a kis tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztához keverjük hozzá a kakaót és a tejet. Öntsük a tésztát a nagyobb sütőformába, és simítsuk el. Tegyük a két formát együtt a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki mindkét süteményt a formából, fordítsuk ki 2 sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
A világos színű alapból vágjunk ki 3 kis kerek talpat (Ø 7,5 cm) a fülek és az orr számára. A fülekhez való két alapot vízszintesen vágjuk ki. Függőlegesen vágjuk le a harmadát. Az orrhoz vágjuk le az alját vízszintesen. Morzsoljuk össze az alap felét és a maradék tésztát egy tálban. A sötét alapból vágjunk le egy kb. 2 cm-es peremet, lehetőleg tortakarika segítségével, és szintén egy tálban morzsoljuk össze. Vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Töltés:
Helyezzük az alsó sötét alapot és a fülek alját egy tortalapra. A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A krém felét kenjük az alsó rétegekre. Helyezzük rá a felső tortalapot és a fülek tetejét, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük meg a maradék krémmel. Helyezzük rá az orrot, és szintén kenjük meg a krémmel. A tortát tetszés szerint megszórjuk a sötét és világos kekszmorzsával. Ha szükséges, nyomkodjuk le enyhén a morzsát. A tortát legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipán 2/3-át gyúrjuk össze a kakaóval. A világos marcipánt egy felvágott fagyasztózacskó között sodorjuk ki, majd vágjunk ki belőle 2 kör alakú (Ø 4 cm) darabot, és helyezzük őket szemként a tortára. A sötét marcipánt osszuk 4 egyenlő részre. Formázzunk 3 adagból golyókat, és kissé lapítsuk ki. Helyezzük őket a tortára pupillaként és orrként. Egy adagot formázzunk kis tekercsnek, vágjuk félbe, és helyezzük az orra.
Tipp:


Medve torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük addig, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 adagban, közepes sebességen rövid ideig keverjük össze. Öntsük a tészta 1/3-át a kis tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztához keverjük hozzá a kakaót és a tejet. Öntsük a tésztát a nagyobb sütőformába, és simítsuk el. Tegyük a két formát együtt a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki mindkét süteményt a formából, fordítsuk ki 2 sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
A világos színű alapból vágjunk ki 3 kis kerek talpat (Ø 7,5 cm) a fülek és az orr számára. A fülekhez való két alapot vízszintesen vágjuk ki. Függőlegesen vágjuk le a harmadát. Az orrhoz vágjuk le az alját vízszintesen. Morzsoljuk össze az alap felét és a maradék tésztát egy tálban. A sötét alapból vágjunk le egy kb. 2 cm-es peremet, lehetőleg tortakarika segítségével, és szintén egy tálban morzsoljuk össze. Vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Töltés:
Helyezzük az alsó sötét alapot és a fülek alját egy tortalapra. A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A krém felét kenjük az alsó rétegekre. Helyezzük rá a felső tortalapot és a fülek tetejét, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük meg a maradék krémmel. Helyezzük rá az orrot, és szintén kenjük meg a krémmel. A tortát tetszés szerint megszórjuk a sötét és világos kekszmorzsával. Ha szükséges, nyomkodjuk le enyhén a morzsát. A tortát legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipán 2/3-át gyúrjuk össze a kakaóval. A világos marcipánt egy felvágott fagyasztózacskó között sodorjuk ki, majd vágjunk ki belőle 2 kör alakú (Ø 4 cm) darabot, és helyezzük őket szemként a tortára. A sötét marcipánt osszuk 4 egyenlő részre. Formázzunk 3 adagból golyókat, és kissé lapítsuk ki. Helyezzük őket a tortára pupillaként és orrként. Egy adagot formázzunk kis tekercsnek, vágjuk félbe, és helyezzük az orra.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?