Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes csiga

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg liszt
7 dkg Rama
csipet só
1 tojás
2 dkg porcukor
1/2 dkg élesztő /vagy 1/4 cs. Dr. Oetker Sütőpor/
pici tej (amiben az élesztőt felfuttatjuk)

Töltelék:

3-4 evőkanál diétás Meggy dzsem
Nesquik kakaó (ízlés szerint)
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatni

Elkészítés

A lisztet a margarinnal, csipet sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk, egy kicsit pihentetjük, amíg előkészítjük a tölteléket, egy kisebb tepsit 21 x 36 cm sütőpapírral kibélelni. Lisztezett nyújtólapon kb. 20 cm x 40 cm lapra kinyújtjuk és megkenjük a házi készítésű diétás meggy dzsemmel. Rászórjuk a Nesquik kakaót és ízlés szerint meghintjük őrölt fahéjjal. A szélesebb oldaláról feltekerjük és 2-21/2 cm darabokra vágjuk, nekem ebből 15 db lett. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 160-170 c fokon 15-20 perc alatt készen lett. Porcukorral hintettem meg.

Tálalás

15-16 db.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Nem kötelező diétás dzsemmel készíteni, mindenki saját meggy dzsemével készítse el.
Meggyes csiga Meggyes csiga Meggyes csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!