Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes diós kosárka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg zsír
10 dkg porcukor
3 db tojássárga
12 dkg tejföl

Habhoz:

3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 kávéskanál citromlé
20 dkg dió

Tetejére:

20 dkg meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a szárazanyagokat elmorzsoljuk a margarinnal és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgákat. Jól összegyúrjuk, és a kosárkaformákat kibéleljük egy kevés tésztával. Megtöltjük a habbal, tetejére meggyet teszünk, így sütjük meg. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt.
A habhoz a tojásfehérjéket a citromlével, a porcukorral habbá verjük, majd belekeverjük a diót.

Tálalás

Kb. 40 db

Tárolás

Hűtőben.
Meggyes diós kosárka Meggyes diós kosárka Meggyes diós kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!