Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes diós kosárka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg zsír
10 dkg porcukor
3 db tojássárga
12 dkg tejföl

Habhoz:

3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 kávéskanál citromlé
20 dkg dió

Tetejére:

20 dkg meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a szárazanyagokat elmorzsoljuk a margarinnal és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgákat. Jól összegyúrjuk, és a kosárkaformákat kibéleljük egy kevés tésztával. Megtöltjük a habbal, tetejére meggyet teszünk, így sütjük meg. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt.
A habhoz a tojásfehérjéket a citromlével, a porcukorral habbá verjük, majd belekeverjük a diót.

Tálalás

Kb. 40 db

Tárolás

Hűtőben.
Meggyes diós kosárka Meggyes diós kosárka Meggyes diós kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!